Foto: MIKLOS SZABO / TV 2
Medier

Medie: Redaktør hos Ekstra Bladet arbejdede i skjul på at afsløre TV 2-direktørs utroskab

Redaktøren tilbød angiveligt kvinden at lække meget private oplysninger om Michael Dyrbys utroskab.

Medier

En af dansk presses største profiler, Ekstra Bladets redaktør Miki Mistrati, forsøgte at få flere medier til at skrive om den tidligere TV2-nyhedsdirektør Michael Dyrbys utroskab, som endte med at koste ham jobbet.

Det viser en del af en sms-korrespondance, som Radio24syv viderebringer.

I sms'erne kan man læse, at Miki Mistrati kontaktede kvinden, som Dyrby havde en affære med, og via kvinden fik Mistrati tilsendt et større antal private billeder og beskeder, som TV2's nyhedsdirektør havde sendt til sin elskerinde.

LÆS MERE

Herefter præsenterede Mistrati de fældende beviser for sin chef, Poul Madsen, der er chefredaktør på Ekstra Bladet, med henblik på, at avisen skulle bringe historien om direktørens utroskab.

Men nej.

Poul Madsen afviste Mistratis tilbud med henvisning til, at materialet er »helt privat«, skriver Radio24syv.

Derefter foreslog Mistrati, at kvinden skulle sende materialet til BT eller Se & Hør. Men det slog hun hen.

Se & Hør afviste også historien

Efterfølgende opdagede Michael Dyrby, at Miki Mistrati havde billederne og sms'erne på sin mobil, og han forsøgte ifølge Radio24syv, at få kvinden til i en e-mail at love, at hun ikke ville sprede det. Det frarådede Miki Mistrati dog kvinden at gøre.

Herefter modtog Niels Pinborg, der er chefredaktør på Se & Hør, ét privat billede af Michael Dyrby. Billedet var ifølge Radio24syv sendt direkte fra kvinden via hendes Facebook-profil.

Heller ikke Se & Hør valgte at trykke historien.

LÆS MERE

Det var først, da en overrasket TV 2-journalisten Janni Pedersen modtog de meget private billeder af sin chef, Michael Dyrby, fra en ukendt person, at TV 2's nyhedschef, Mikkel Hertz, bliver orienteret om billederne. (Kvinden, som Dyrby havde en affære med, afviser overfor Radio24syv, at det var hende).

To døgn senere forlod Michael Dyrby sit job med denne pressemeddelelse:

Jeg har for nylig haft en kortvarig affære

»Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør«, skrev Michael Dyrby.

Politiken har talt med Miki Mistrati, der ikke ønsker at kommentere sagen, men henviser til sin advokat. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra advokaten, men han har tidligere til Radio24syv i en skriftlig kommentar afvist, at Mistrati »på nogen måde« står bag lækagen, der endte med at fælde Dyrby.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviser overfor Politiken, at Radio24syvs nuværende historie er fyringsgrundlag for Miki Mistrati.

»Der er ikke sket noget i dag, som på nogen måde ændrer det, jeg hele tiden har sagt: Hvis en medarbejder fra Ekstra Bladet udleverer fortroligt materiale til folk uden for Ekstra Bladet - og specielt materiale, jeg har afvist - så bliver vedkommende fyret«.

»Og det, Radio24syv har fremlagt i dag, er bare den samme sladder, jeg har være bekendt med de sidste tre måneder, hvor Radio24syv har forsøgt at få en historie op at stå«.

Hvorfor er du ikke overbevist?

»Da sagen kom frem i november sidste år, undersøgte jeg det selvfølgelig. Og sagen er nøjagtig den samme som dengang: En masse påstår en hel masse, men ingen fremviser nogen form for dokumentation«, siger han og fortsætter:

»Radio24syv beskylder Janni Pedersen og Miki Mistrati for en lang række ting, men når man beskylder nogen for noget, skal man kunne dokumentere det. Så hvis der er nogen på TV 2, som har viden om, at Miki Mistrati eller en anden på Ekstra Bladet skulle have viderebragt materiale, så synes jeg, de skal stille sig op og sige det«.

Artiklen er opdateret fredag aften med udtalelserne fra Poul Madsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce