Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Erik Gleie
Foto: Erik Gleie

Skrivende. Villy Sørensen førte brevkorrespondancer med flere psykisk syge. En af dem har nu fortalt sin historie om et særligt pennevenskab.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radiomontage: Breve fra den forgudede Villy Sørensens er blevet til fremragende radio

'Er der brev fra Villy?' beskriver en årelang brevkorrespondance mellem Villy Sørensen og den psykisk syge Anders Gantriis.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forfatteren og filosoffen Villy Sørensen stod som intellektuelt forbillede for en generation af moderne forfattere, der beundrede ham for hans dybe indsigt i historien, i verden, i litteraturen og i menneskets væsen. Sørensen var forgudet og derfor også urørlig. Men måske var det også med til at gøre ham ensom? Den fornemmelse kan man få, når man lytter til den fremragende montage, P1 sendte i går. I den møder vi den psykisk syge Anders Gantriis, som har tilbragt en del af sit voksne liv på en psykiatrisk afdeling i Aarhus. Da han i 1996 står foran udskrivelse, skriver han et brev til Villy Sørensen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden