Politisk. DRs tidligere dramachef, Ingolf Gabold, siger nu, at den omdiskuterede serie '1864' var et politisk projekt for ham. »Han har siddet der og manipuleret på en DDR-måde, og det er virkelig skandaløst«, siger DRs bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm.
Foto: KLINT PETER/POLFOTO

Politisk. DRs tidligere dramachef, Ingolf Gabold, siger nu, at den omdiskuterede serie '1864' var et politisk projekt for ham. »Han har siddet der og manipuleret på en DDR-måde, og det er virkelig skandaløst«, siger DRs bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm.

Medier

Winkel Holm: DR har svigtet. Det tilstår Gabold jo direkte

Vi havde jo ret, siger DR-bestyrelsesmedlem, der har kritiseret DR Drama for at politisere.

Medier

»Når jeg og andre har sagt det her, har vi fået at vide, at vi så spøgelser. At vi var skøre og levede i en anden tid. Nu viser det sig, at det ikke var tilfældet overhovedet«.

Medlem af DR's bestyrelse for Dansk Folkeparti, teolog og samfundsdebattør Katrine Winkel Holm, kalder det »skandaløst«, at DR's magtfulde dramachef gennem godt 12 år, Ingolf Gabold, i dag siger til Politiken, at dramaserien '1864' var et politisk projekt. Et projekt, der skulle anfægte nationalismen og Dansk Folkeparti.

Henrik Palle giver 1864 5 flotte hjerter. Kilde: DR, Miso Film

»Han skal have lov at lave al det politik, han vil. Men det er for offentlige midler, så det her er offentlig propaganda«, siger Katrine Winkel Holm.

»Men det er da godt, at han siger det, så vi ved, hvor han står«.

Bestyrelsesmedlemmet siger, at flere af DR's søndagsserier er »genopdragelsesdramaer«, hvor fjendebilledet ifølge hende ofte er dem, der står for Dansk Folkepartis synspunkter, mens holdninger hos Radikale Venstre fremhæves som 'de rigtige'. Med 'Borgen', siger Katrine Winkel Holm, ville Gabold » få os til at forstå, hvor forkert det var at stemme VKO-regeringen til magten. Nu skulle man stemme på noget mere humant«.

Piv Bernth og Ole Bornedal afviser det. De har aldrig siddet og talt om, at man vil ramme nogen bestemte i det politiske landskab, siger de…

»Det ville jeg også have sagt, hvis jeg var dem. Nu er Ingolf Gabold jo ikke hvem som helst. Hans udsagn tæller jo ualmindeligt tungt, fordi han har siddet der så længe og haft så stor indflydelse. Og det er meget, meget uklogt af ham, men jeg synes, man skal tage hans ord for pålydende. Bornedals ord, jamen altså… Det må stå for hans egen regning. Jeg synes jo ikke, det var en god historie. Jeg synes, det var mislykket«.

Må DR aldrig lave politisk drama?

»DR er forpligtet på alsidighed. Alle mennesker er forudindtagede og har nogle fordomme og sympatier, og det skal have lov til at smitte af. Men det nytter ikke noget, at det bliver den samme slagside. Det er jo det, der er problemet. At DF altid fremstilles som fremmedfjendske. Jeg tror også, det er blevet bedre siden (Gabold, red.), men det er jo ikke blevet sådan, at vi har fået den anden slagside. Hvorfor får vi ikke en, hvor det er Radikale Venstre, der udstilles som landsskadelige personer, der kun er ude på at skabe en utopi, som ødelægger det for arbejdere på Vestegnen? Det har vi jo aldrig fået«.

Gabold siger, at DR selvfølgelig i det store hele skal være alsidige i deres programmer, man at man otte søndage godt kan have en bestemt dagsorden?

»Sådan fungerer det jo ikke. Du kan ikke sige, at TV Avisen bare kan være blå, og så er der noget andet, der er rødt. Det her viser, at han ikke har været opgaven voksen. Han har siddet der og manipuleret på en DDR-måde, og det er virkelig skandaløst. Der burde være nogen, der højere oppe i systemet i DR, havde fortalt ham, hvad det ville sige at lave public service. Og det er altså ikke at opdrage danskerne til at elske Radikale Venstre«.

Hvordan? Man går vel næppe rundt og siger, at »det. jeg laver her, skal ramme DF«?

»Nej, man kunne måske have forventet en kulturchef, der kunne have gennemskuet det og havde sagt, at vi også skal have andre boller på suppen«.

Du er bestyrelsesmedlem i DR. Synes du, den her udmelding skal have en konsekvens?

»Nu er han (Gabold, red.) jo gået af, og mit indtryk er, at det er blevet bedre siden. Men det giver stof til eftertanke. Det bør føre til, at DR genpræciserer, hvad alsidighed vil sige, og hvordan man sørger for at håndhæve det. Hidtil har DR svigtet. Det tilstår Gabold jo direkte«.

Det var hverken mandag eller tirsdag muligt at få et interview med DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce