Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Drama. DR's tidligere dramachef forlod radiostudiet, da et medlem af Dansk Folkeparti dukkede op. Han gider ikke bruge energi på at diskutere med dem: »Det er et tidsspilde«, siger han.
Foto: DITTE VALENTE

Drama. DR's tidligere dramachef forlod radiostudiet, da et medlem af Dansk Folkeparti dukkede op. Han gider ikke bruge energi på at diskutere med dem: »Det er et tidsspilde«, siger han.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gabold forlod radiostudie under debat med Dansk Folkeparti

Den tidligere dramachef i DR nægtede at diskutere med DF-medlem i radiodebat.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Dansk Folkeparti er dogmatiske – de er ikke til at snakke med«.

Så kontant lyder tidligere DR-dramachef Ingolf Gabolds forklaring på, at han tidligere i dag nægtede at diskutere med Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen.

Ingolf Gabold og Alex Ahrendtsen var begge gæster i DR-radioprogrammet P1 Debat, som handlede om DR's omdiskuterede dramaserie '1864'. Gabold var i studiet for at forklare sine udtalelser om, at serien var et politisk projekt, men da Alex Ahrendtsen skulle give sit besyv med i debatten, forlod Gabold studiet med den forklaring, at han ikke vil diskutere med Dansk Folkeparti.

»Jeg har besluttet for mange år siden, at jeg ikke vil diskutere med Dansk Folkeparti. Deres dogmatik gør, at de er urørlige, og det gider jeg ikke bruge tid på – det er for dumt«, forklarer han efterfølgende over telefonen.

Søren Espersen: »Ha ha ha...!«

Ingolf Gabold har i ugens løb gjort sig bemærket ved at hævde, at flere af de serier, han som DR-dramachef stod i spidsen for, var politiske projekter for ham. Blandt andet var Ole Bornedal-serien '1864' et indspark i debatten om, hvorvidt Danmark er en nationalstat, sagde han.

Samme iver efter at debattere udviste han ikke i dag, og det fik flere til at kritisere ham for at være fej.

»Det er slapt, at han ikke vil møde mig. Han siger, at han gerne vil diskutere, og så går han«, sagde Alex Ahrendtsen i studiet, da Gabold lige havde forladt det.

Ahrendtsens partifælle Søren Espersen kunne til gengæld ikke andet end grine ad den tidligere dramachefs opførsel.

»Ingolf Gabold forlod P1 debat da Alex Ahrendtsen trådte ind. Han ville ikke være i rum med en DFer.. Ha ha ha ha ha ...!«, skrev han på twitter.

Gabold: »De er ikke til at diskutere med«

Selv forklarer Gabold sin exit fra debatten med, at det efter hans mening ikke er værd at bruge energi på at diskutere med Dansk Folkeparti. Det er ganske enkelt ikke muligt at flytte dem, mener han.

»For mig er det er form og en klar holdning, at når man skal snakke med folk og føre en dialog i et demokrati, er det fordi, man vil forsøge at påvirke hinanden, men Dansk Folkeparti er fuldstændig upåvirkelige. Det er min erfaring, og derfor synes jeg ikke, der er nogen som helst grund til at diskutere med dem. Det er et tidsspilde«, siger han.

Men virker det ikke lidt mærkeligt at beskylde modparten for ikke at lytte, og så slet ikke at ville diskutere med dem?

»Det synes jeg ikke, det gør. Jeg synes ikke, det virker mærkeligt ikke at ville diskutere med dem, for de er ikke til at diskutere med. Jeg diskuterer med resten af de politiske partier og befolkningen, men Dansk Folkeparti er dogmatiske – de er ikke til at snakke med. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre«, siger Ingolf Gabold.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden