Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Medier

Det røde ry klæber til Danmarks Radio

Meget få danskere ser DR’s dramaer som højresnoede, viser ny Megafon-måling. Alarmklokkerne bør ringe,mener DF-ordfører.

Medier

Danmarks Radios dramaserier er præget af centrum-venstreorienterede holdninger.

Det mener 42 procent af de adspurgte i en ny måling foretaget af Megafon. Kun 3 procent mener, at det er et højreorienteret verdensbillede, der ruller over tv-skærmen. 18 procent mener, at dramaserierne slet ikke er politiske, mens 37 procent svarer ’ved ikke’.

At vi skulle favorisere en bestemt retning eller nogle bestemte synspunkter, er simpelthen langt ude

»Dette bør jo få alarmklokkerne til at ringe hos Danmarks Radio. For det viser, at det ikke kun er politikere som mig, men også befolkningen, der oplever, at der er en slagside«, siger Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, der opfordrer DR til at se »kritisk på sig selv«.

LÆS OGSÅ:

Han har allerede kaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd, efter at DR’s mangeårige dramachef Ingolf Gabold forrige uge erklærede, at han bevidst havde præget serien ’1864’ i en DF-kritisk retning.

Mere venstreorienteret end TV2

Ifølge DR’s nuværende dramachef, Piv Bernth, har den røde opfattelse af DR’s tv-serier dog ingen rod i virkeligheden.

»At vi skulle favorisere en bestemt retning eller nogle bestemte synspunkter, er simpelthen langt ude«, siger hun og kalder også Gabolds påstand »totalt absurd« og usand:

»Jeg må understrege, at det altså ikke er sådan, vi arbejder. Det er jo mange af de samme forfattere og instruktører, der også sidder og skriver dramaserier til TV 2 og instruerer der«.

LÆS MERE:

Også DR’s bredere dækning udmærker sig ved at være mere venstreorienteret end eksempelvis TV 2’s, mener 27 procent af de adspurgte i Megafons undersøgelse.

Kun 3 procent anser DR’s dækning for at være mere højredrejet en TV 2’s, mens 43 procent ikke mener, at der er forskel på DR’s og TV 2’s observans i deres dækning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce