abonnement. Fra maj kommer til at koste, hvis man er en pol.dk-storforbruger.

abonnement. Fra maj kommer til at koste, hvis man er en pol.dk-storforbruger.

Medier

Politiken.dk indfører digitalt abonnement i maj

De første 25 artikler er gratis. Herefter koster et abonnement 44 kr.

Medier

Politiken.dk bliver en betalingsavis i slutningen af maj.

Det indebærer, at man fortsat kan læse 25 artikler om måneden på pc'en, den bærbare, smartphonen og ipaden kvit og frit.

Krydser man den grænse, vil man blive bedt om at tegne et digitalt abonnement til 44 kr. om måneden.

»Vi er de første, der er ude med den her model på det danske marked, og derfor har vi også diskuteret prisen en hel del. Men den ligger meget tæt på den første udmelding, vi kom med, nemlig at prisen cirka skulle være den samme som en god kop kaffe«, siger Politikens digitale chefredaktør Lars Grarup.

»Vi tror, at det for de loyale politiken.dk-brugere er et beløb, man gerne vil betale for at få fri tilgang til alle artiklerne«, siger han.

Vurderingen er, at omkring 10 procent af politiken.dk's knap 900.000 månedlige brugere vil ramme loftet på 25 gratis artikler.

10-15 procents nedgang Lars Grarup erkender, at der en risiko for, at der vil være læsere, som dropper politiken.dk, når de bliver bedt om at betale.

»Vi tror, at det kan ende med cirka 10-15 procent i trafiknedgang. Politiken.dk har mellem 45 og 50 mio. sidevisninger på en måned, så selv om vi skulle opleve en lille trafiknedgang, så er vi stadig et meget stort medie«, siger Lars Grarup.

Den model, som politiken.dk indfører, er kendt som 'the metered model' og er blandt andet i brug på flagskibet New York Times, som har stor succes med den. Der er i alt mellem 150 og 200 aviser, især i USA, der bruger 'the metered model'.

»Brugerne skal værdisætte det, de vil betale for«

Modellen adskiller sig fra f.eks. Jyllands-Postens 'bløde' betalingsmur, hvor man skal være abonnent for at læse visse artikler, mens andre stoftyper er gratis.

LÆS ARTIKEL

»Vi tror på, at det er brugerne, der skal være med til at værdisætte det, de gerne vil betale for i stedet for, at det er os, der sætter hængelåse på forskellige artikler og genrer. Så der er altså ikke tale om, at vi siger, at der er noget af vores stof, som vi synes er helt fantastisk, og noget andet, som folk godt kan få gratis«, siger Lars Grarup.

»Vi tror, at alle kan forstå og også acceptere, at den kvalitet, som vi putter ind i vores artikler på pol.dk i dag, ikke kan blive ved med at være gratis. Hvis folk også i fremtiden gerne vil have vores journalistik, så kommer det altså til at koste noget«, siger Lars Grarup.

Han understreger, at Politikens økonomiske udfordringer ikke anses for endeligt løst med indførelsen af det digitale abonnement. Forventningen er, at 1-2 procent af politiken.dk's brugere tegner abonnement i løbet af det første år.

»Jeg tror på, at den her model er den rigtige løsning for Politiken, og hvis vi kan få 1-2 procent af vores 900.000 brugere til at tegne abonnement, så er vi glade«, siger Lars Grarup.

Abonnenter på den trykte udgave af Politiken og på e-avisen vil have fri adgang til hele politiken.dk også efter indførelsen af de digitale abonnementsformer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce