Socialdemokraterne er åbne for at der skyde private penge i TV2.
Foto: Lars Skaaning

Socialdemokraterne er åbne for at der skyde private penge i TV2.

Medier

Socialdemokraterne er parate til at sælge dele af TV 2

Partiet ønsker dog fortsat, at staten sidder på mindst 51 procent af aktierne.

Medier

Socialdemokraterne er nu parate til at sælge dele af TV 2. Det kom frem under en debat på Folkemødet på Bornholm, skriver Mediawatch.

»Det kan godt være fornuftigt at prøve at få nogle kommercielle samarbejdspartnere til TV 2, der kan investere kapital i TV 2. Det afgørende for mig er, at det stadigvæk er Danmark og befolkningen, der ejer mindst 51 pct. af aktierne«, siger partiets medieordfører medieordfører Mogens Jensen til Mediawatch.

Han mener, at TV 2 har brug for at få tilført ekstra penge for at stå stærkere i kampen mod internationale spillere som Netflix, Amazon og Google.

Da Mogens Jensens luftede ideen på debatarrangementet, fik det ifølge Mediawatch kulturminister Mette Bock (LA) til at udbryde: »Nu bliver det interessant. Det er første gang, jeg hører, at Mogens Jensen siger, at man bare kan gøre en lille smule i forhold til TV 2«.

Forberede salg

Regeringen ønsker at sælge hele TV 2, og flere store forlags- og mediekoncerne som Egmont, MTG og Berlingske Media har på forhånd meldt sig som mulige købere.

Regeringen er allerede begyndt at forberede et salg og har udpeget Den Danske Bank som finansiel rådgiver og advokathuset Plesner som juridisk rådgiver.

Regeringen håber at kunne sælge TV 2, når et nyt medieforlig er på plads fra 2019.

Men salget kan kun lade sig gøre, hvis man kan isolere de retssager i EU med TV 2 i centrum fra salget.

Hvis ikke det er muligt, kan salget først ske, når retssagerne er afsluttede, skriver Mediawatch.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce