Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) er i modvind, da det er kommet frem, at hun i 2009 fik 2 millioner kroner af DR i en aftrædelsesordning.
Foto: Jens Dresling

Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) er i modvind, da det er kommet frem, at hun i 2009 fik 2 millioner kroner af DR i en aftrædelsesordning.

Medier

Kulturministeren fik 2 millioner i aftrædelsesordning fra DR

Efter to år på posten som programdirektør i DR sagde nuværende kulturminister Mette Bock (LA) sin stilling op. Hun fik 2 millioner med ud af døren i aftrædelsesordning.

Medier

Kulturminister Mette Bock (LA) scorede en aftrædelsesordning på omkring 2 millioner kroner, da hun i 2009 selv sagde sit job op som programdirektør i DR.

Det viser en aktindsigt i Mette Bocks aftrædelsesordning, som Ekstra Bladet har foretaget.

Afsløringen om Mette Bocks aftrædelsesordning kommer samme uge, som kulturministeren efter flere ugers massiv kritik fredede DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Michael Christiansen var også formand i DR, da Mette Bock i 2009 efter kun to år på posten som programdirektør fik, hvad der bedst beskrives som et gyldent håndtryk på 2 millioner kroner.

»Et anliggende mellem mig og DR«

I et interview med Ekstra Bladet bekræfter Mette Bock, at hun selv sagde op på grund af uenigheder med direktionen.

Om aftrædelsesordningen blev indgået med Michael Christiansen vil kulturministeren ikke svare på:

»Lige præcis den del: jeg var et almindeligt menneske, som var ansat i en institution, vi havde nogle aftaler, og der er åbenhed og transparens omkring indholdet, men hvordan og med hvem aftalerne blev indgået er et anliggende mellem mig og institutionen«, siger Mette Bock til Ekstra Bladet.

Om det er rimeligt, at man selv siger op og får 2 millioner med ud af døren, har kulturministeren ingen kommentarer til.

Gik i vrede

Mette Bocks opsigelse i 2009 kom efter en større omstrukturering i DR, hvor omkring 40 divisionschefer blev fyret.

Flere kilder oplyste uafhængigt af hinanden til fagbladet Journalisten, at Mette Bock samt daværende HR-direktør Jette Husum gik i vrede.

I en pressemeddelelse udsendt dengang af Mette Bock forklarer hun selv om opsigelsen:

»Da jeg tiltrådte stillingen som direktør for DR Programproduktion var en af de primære opgaver at genskabe roen og arbejdsglæden i organisationen efter en turbulent periode med store besparelser og fyringsrunder. Det, synes jeg, i høj grad er lykkedes. Jeg har været fantastisk glad for tiden i DR, og jeg betragter fortsat DR som en af Danmarks væsentligste kulturinstitutioner«.

DR oplyste desuden af Mette Bocks stilling som programproduktionsdirektør ikke ville blive genopslået, og dermed blev stillingen de facto nedlagt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce