Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det kan blive dyrt for staten og skattemiinister Karsten Lauritzen (V), hvis momsen på licens skal betales tilbage.
Foto: Martin Lehmann

Det kan blive dyrt for staten og skattemiinister Karsten Lauritzen (V), hvis momsen på licens skal betales tilbage.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokatfirma vil rejse milliardsøgsmål mod DR og Skat

Advokatfirmaet Plesner leder efter licensbetalere til et massesøgsmål om tilbagebetaling af de milliarder af kroner, der er opkrævet som moms i forbindelse med licensbetalingen til DR.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En stribe fremtrædende momseksperter siger til Jyllands-Posten, at det er ulovligt at opkræve moms af de milliarder, som 2,4 millioner danske husstande årligt betaler i licens.

Samme opfattelse har et af landets største advokatfirmaer, Plesner, og derfor forsøger det nu at få tilslutning til et massesøgsmål mod DR og Skat.

»Vi kan ikke give nogen vindergaranti, men vi mener, der er rigtig gode chancer for at vinde sagen«, siger managing partner, Tom Kári Kristjánsson, til Finans.

DR opkræver over en milliard kroner om året i moms over licensen, som DR sender videre til statskassen.

Ifølge Plesner kan sagsøgere kræve i hvert fald de seneste tre års momsbetaling tilbage, altså over tre milliarder kroner. Men fordi der er tale om forholdsvist små beløb for den enkelte, skal der mange sagsøgere til, før det kan betale sig at rejse en sag på deres vegne.

Lauritzen læner sig op ad vurdering

Otte ud af 10 momseksperter, som Jyllands-Posten har talt med, vurderer, at det er ulovligt at opkræve moms i forbindelse med licensbetalingen. Ikke mindst efter en EU-dom i foråret fastslog, at den tjekkiske radiolicens ikke var omfattet af momsreglerne.

Momsen går ikke til DR, men sendes videre til staten.

Herhjemme har skatteminister Karsten Lauritzen (V) forklaret Folketinget, at EU-dommen ikke ville få betydning for Danmark, men den opfattelse deler eksperterne ikke.

Karsten Lauritzen siger i dag til Finans, at han ikke kan gøre andet end at læne sig op ad den vurdering, han har fået af Kammeradvokaten:

»Men det står selvfølgelig enhver frit for at afprøve en sag juridisk, hvis man mener, at man har retten på sin side«, tilføjer han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden