Det vakte en del opmærksomhed, da den kinesiske regering sidste år begyndte at lade folks troværdighed på sociale medier indgå i deres ’sociale kreditvurdering’. Denne karaktervurdering kan i Kina få betydning for brugernes muligheder for at sende deres børn i gode skoler eller bruge den offentlige transport. Nu viser det sig, at Facebook er gået i kinesernes fodspor.
I godt et års tid har Facebook udviklet et internet system, der tildeler brugerne et bestemt karaktertal efter, hvor troværdige, de vurderes til at være. Det er et af firmaets tiltag i kampen mod ’fake news’. Det fortæller Tessa Lyons, der leder projektet internt i Facebook, til Washington Post.
Således har alle Facebook-brugere nu en intern evaluerings-score af deres troværdighed, der går fra 0 til 1. Ifølge Tessa Lyons er dette tal imidlertid kun én ud af flere adfærdsparametre, som Facebook bruger til at vurdere risikoen for asocial opførsel.
Indtil for nylig har det ellers været det sociale medies strategi at lade brugerne holde øje med andre brugere, og indrapportere eventuel uønsket adfærd til Facebook. Efter den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016 kom der især fokus på at lade brugerne indrapportere strategiske forsøg på at sprede falske nyheder eller propaganda i form af annoncer, videoer eller andet indhold.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her