Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Kevork Djansezian/Ritzau Scanpix
Foto: Kevork Djansezian/Ritzau Scanpix

MacKenzie Bezos ses her sammen med Jeff Bezos i Sun Valley, Idaho i 2013.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Historiens dyreste skilsmisse: Hun får 239 milliarder kroner

Amazon-grundlægger Jeff Bezos er blevet skilt fra sin kone gennem 26 år og overlader hende et stort milliardbeløb.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Torsdag blev der sat endeligt punktum for den dyreste skilsmisse i historien.

Efter 26 års ægteskab er verdens rigeste mand, Amazon-stifter Jeff Bezos, og hans hustru, forfatteren MacKenzie Bezos, blevet skilt.

Det skriver de begge på det sociale medie Twitter.

MacKenzie Bezos forlader ægteskabet med aktier til en værdi af svimlende 36 milliarder dollar, svarende til 239,5 milliarder kroner, samt omkring fire procent af parrets andele i internetgiganten Amazon.

Jeff Bezos beholder 75 procent af parrets aktier i Amazon samt alle parrets aktier i avisen The Washington Post. Det skriver MacKenzie Bezos på Twitter.

»Jeg er glad for at have givet ham alle mine aktier i The Washington Post og Blue Origin og 75 procent af vores andele i Amazon - plus stemmeret over mine andele for at støtte hans fremtidige arbejde med de fantastiske firmaer.

»Jeg er spændt på mine egne planer, og jeg er taknemmelig for fortiden, ligesom jeg ser frem til, hvad der kommer som det næste’, skriver hun på Twitter.

Parret blev gift i 1993 og har fire børn sammen. De annoncerede deres skilsmisse i januar.

Jeff Bezos grundlagde Amazon fra familiens garage i Seattle i 1994. Siden da er virksomheden ekspanderet til hele verden og har i dag en markedsværdi på hele 796 milliarder dollar. Det svarer til cirka 5,3 billioner kroner.

Erhvervsmediet Forbes anslår Jeff Bezos formue til at være 110 milliarder dollar, svarende til 731,8 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Skilsmissen gør MacKenzie Bezos til den tredjerigeste kvinde i verden efter kosmetikgiganten L’Oreals arving Francoise Bettencourt Meyers og detailvirksomheden Walmarts Alice Walton.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden