Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Synes ikke godt om': Storbritannien vil forbyde børn og unge at 'like' på sociale medier

Børn skal beskyttes bedre på Facebook, Instagram og Snapchat, og derfor vil briterne nu regulere de sociale medier strengere.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan snart være slut med at trykke ’synes godt om’ på de sociale medier for Storbritanniens unge.

I hvert fald hvis et nyt lovforslag, der mandag blev præsenteret, bliver vedtaget.

Af forslaget, som bygger på anbefalinger fra myndighedsinstansen Information Commissioner’s Office (ICO), fremgår det blandt andet, at det fremover skal være forbudt for personer under 18 år at like på sociale medier som Facebook og Instagram. Det skriver Reuters.

Og ifølge information commissioner Elizabeth Denham er hensigten først og fremmest at forbyde det på de sociale medier, som får de unge til at bruge mere tid eller dele mere personlig information på eksempelvis Facebook, end de i udgangspunktet havde planer om.

»Vi har at gøre med ’den forbundne generation’. Internettet og alle dets vidundere er vævet ind i deres hverdagsliv«, lyder det fra Elizabeth Denham i en officiel udtalelse.

»Vi burde ikke være nødt til at forhindre vores børn i at bruge det, men vi er nødt til at kræve, at de i det mindste er beskyttet, når de gør«.

Forslag vækker glæde i organisationer

Det 16 punkt lange forslag, der er det første af sin slags på verdensplan, og som ifølge Reuters forventes at træde i kraft inden udgangen af 2019, møder opbakning fra en række interesseorganisationer.

Over for Reuters understreger chefen i afdelingen for børns online-sikkerhed i National Society for the Prevention of Cruelty to Children, Andy Burrows, at sociale medier »kontinuerligt har været dårlige til at prioritere børns sikkerhed i deres udformning af tjenesterne, hvilket har haft tragiske konsekvenser«.

I begyndelsen af april blandede også prins Harry sig i debatten, da han ifølge The Times udtalte, at »sociale medier er mere vanedannende end stoffer og alkohol«.

Ifølge ICO vil det afstedkomme »store bøder«, hvis virksomhederne ikke efterlever de nye regler. Facebook har ikke ønsket at kommentere lovforslaget over for Reuters.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden