Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rasmus Paludan under demonstration i Fælledparken i København 1. maj.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan under demonstration i Fælledparken i København 1. maj.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook bekræfter: Vi har blokeret Rasmus Paludan

Det sociale medie har givet partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, en blokering på en måned.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook bekræfter, at det sociale medie har blokeret Rasmus Paludans personlige facebook-profil.

Facebook-brugere kan stadig se siden, men blokeringen betyder, at lederen af Stram Kurs ikke kan være aktiv på sin egen facebookprofil kort før folketingsvalget.

Facebooks nordiske kommunikationschef, Peter Münster, skriver i en mail til Ritzau, at »vores regler gælder for alle på Facebook«.

»Det er ens for alle brugere, at gentagne overtrædelser kan medføre blokering«.

»En blokerings længde afhænger blandt andet af overtrædelsens karakter og antallet af tidligere overtrædelser. Vi bekræfter, at Rasmus Paludan i noget tid har været midlertidigt blokeret på Facebook«.

»Vi kan også bekræfte, at blokeringen er korrekt, men kan ikke dele yderligere oplysninger«, skriver Peter Münster.

Blokeringen gælder ifølge partilederen i 30 dage, og den har stået på i et par uger allerede. Det er ikke første gang, at Paludan er blevet blokeret af Facebook.

Stram Kurs har samlet nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg. Den endelige bekræftelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet mangler dog fortsat.

Ifølge Kristeligt Dagblad har Facebook blokeret Paludan med henvisning til et billede på Paludans profil, som omhandlede kriminalitet begået af muslimske migranter, der angiveligt strider mod Facebooks retningslinjer.

»Der skal være plads til åben og robust diskussion af selv de vanskeligste politiske emner på Facebook – uden partipolitisk slagside. Men vi har et ansvar for, at platformen ikke svømmer over af angreb, hate speech og andet indhold, der skaber utryghed for fællesskabet«, skriver Peter Münster.

Paludan er utilfreds.

»Jeg oplever det som utrolig amputerende i forhold til mine muligheder for at føre valgkamp og besvare henvendelser fra vælgere«, siger han.

Facebook har et langt regelsæt for, hvad der ikke må deles. Det gælder blandt andet hadtale rettet mod folk med en bestemt etnicitet eller religion.

Partilederen afviser at have brudt Facebooks retningslinjer.

Konsekvenserne af at overtræde regler varierer, alt efter hvor alvorlig overtrædelsen er og personens historik.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden