0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Tidligere på ugen troppede demonstranter op foran Kulturministeriet i protest over Radio- og tv-nævnets afgørelse.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingen hjælp til Radio24syv: Ombudsmanden holder sig ude af omstridt radiosag

Det har skabt debat, at Radio Loud vandt dab-udbuddet foran Radio24syv. Også DK4 Radio bød ind på kanalen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Folketingets Ombudsmand går ikke ind i sagen om Radio- og tv-nævnets dab-sendetilladelse til radiokanalen Radio Loud. Det oplyser ombudsmanden på sin hjemmeside.

Radio Loud vandt udbuddet foran Radio24syv. Efterfølgende har afgørelsen skabt heftig diskussion.

SF, de radikale og Venstre har ment, at det måtte være op til ombudsmanden eller Rigsrevisionen at undersøge eventuelt urent trav i sagen.

Men der er ikke noget at gå videre med. Det siger fungerende ombudsmand Henrik Bloch Andersen.

»Resultatet af dette udbud, som jeg forstår, at radiokanalen Loud vandt klart, afhænger af en vurdering af en række forhold, som Folketingets Ombudsmand ikke har særlig fagkyndig viden om«.

»Det, der er kommet frem, giver mig derfor ikke grundlag for at indlede en undersøgelse, siger Henrik Bloch Andersen.

Tirsdag i denne uge havde samtlige medieordførere i Folketinget muligheden for at stille spørgsmål til fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) og Radio- og tv-nævnet, der afgjorde udbuddet.

Efter mødet meldte SF, De Radikale og Venstre ud, at sagen fortsat skulle undersøges.

Efterfølgende har to statsrevisorer udtrykt ønske om at lade Rigsrevisionen indlede en undersøgelse af dab-udbuddet. Det drejer sig om Frank Aaen fra Enhedslistens og Liberal Alliances Villum Christensen.

Der er i alt seks statsrevisorer. De kommer fra partierne Enhedslisten, Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Ritzau har tidligere på ugen været i kontakt med statsrevisorerne Klaus Frandsen (R), Henrik Thorup (DF) og Flemming Møller Mortensen (S).

Ingen af dem ønsker at kommentere en mulig undersøgelse, før alle statsrevisorerne har diskuteret det på et møde senere i november.

Radio Loud, Radio24syv og DK4 Radio blev i udbuddet bedømt på tre kriterier - herunder realismen i planen for driften, økonomisk tilskud og programplaner.

Det har affødt en byge af spørgsmål fra særligt Radio24syv. Blandt andet har Radio24syv sat spørgsmålstegn ved den regnemetode, der er brugt til at give karakterer til de programplaner, som var en del af ansøgningen.

Radio- og tv-nævnet har afvist anklagerne. Dermed er sagen umiddelbart lukket. Der eksisterer nemlig ikke anden klagemyndighed end nævnet selv.

Efter otte år lukkede og slukkede Radio24syv i sidste uge, da sendetilladelsen på FM-båndet ophørte 31. oktober.

Radio4 har taget over, fordi den Aarhus-baserede radiokanal vandt et udbud, som Radio24syv valgte ikke at deltage i grundet lokationskrav.

Radio Loud sender for første gang 1. april 2020.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden