Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

I tre årtier var Jesper Dahl Caruso journalist og redaktør på en række københavnske medier. Han var uddannet fra Politiken, men det var på Berlingske Tidende, han fra midten af 1990’erne foldede sit journalistiske talent og personale vingefang ud..

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Journalist Jesper Dahl Caruso er død, 55 år

Den tidligere journalist og redaktør på Politiken, Berlingske og TV 2 var et generøst menneske og en umådeligt god kammerat.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Journalist, redaktør og pressechef, Jesper Dahl Caruso, 55 år, er død efter en modbydelig kræftsygdom. Jesper Dahl Caruso var en dedikeret journalist, et generøst menneske og en umådeligt god kammerat.

Vi er mange, der har meget at takke Jesper Dahl Caruso for. Med sit menneskelige format og favnende sociale væsen var han en central person for en stor del af sin generation af journalister.

I tre årtier var Jesper Dahl Caruso journalist og redaktør på en række københavnske medier. Han var uddannet fra Politiken, men det var på Berlingske Tidende, han fra midten af 1990’erne foldede sit journalistiske talent og personale vingefang ud.

For de fleste ville det være uforeneligt at gå fra at være temaredaktør på indlandsredaktionen over nyhedsredaktør på erhvervssektionen til at blive en markant sportsredaktør og medlem af avisens ledelse.

Men Jesper Dahl Caruso trådte ud og ind af forskellige stillinger med samme naturlighed, som han gik ind i sindet og skabte stærke relationer til alle dem, han mødte undervejs. Han var en social virtuos og en faglig guttermand, der hellere bar andre frem, end selv tog bifaldet.

Både som redaktør og efterfølgende som journalist i Berlingskes og TV 2’s gravergrupper var han med til at give ny retning på den undersøgende journalistik i en digital tidsalder. De sidste år var Jesper Dahl Caruso pressechef i Klimaministeriet.

Jesper Dahl Caruso havde et særligt blik for de utilpassede og alle dem, der ikke umiddelbart gled lydefrit ind i de faglige og sociale rammer, han selv i høj grad var med til at definere. Mange skylder ham tak for det.

Også en ung mand fra Grindsted, der kom ind med 4-toget, og fik ansættelse på Berlingske Tidende i slutningen af 1990’erne. Tak, Jesper.

Jesper Dahl Caruso var fjendeløs og vennernes ven. Han så muligheder før begrænsninger. Han talte de lyse timer før de mørke.

Alle os, der har så umådeligt meget at takke Jesper Dahl Caruso for, må nu prøve at gøre det samme.

Jesper efterlader sig hustru, DR-journalist Rikke Faurfelt, og deres to børn Vilas og Clara samt døtrene Amanda og Liva fra et tidligere ægteskab.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jon Lund

Kør på to hjul rundt til Bornholms skjulte perler

Læserne tipper:  Det skal du se og smage og opleve på Bornholm

På jagt efter vidunderlige vuer på Bornholm:  Tag med på udsigtssafari

Oplev Bornholm fra en mere fredfyldt side:  Få de tillokkende stier og charmerende cafeer lidt mere for dig selv

Gitte Holtze

Var det noget med 120 kilometers vandring på Bornholm?

Morten Langkilde

På jagt efter de bornholmske bisoner

Anette Claudi/Anette Claudi

Fire gode sommeraktiviteter på Bornholm

Bornholm satser benhårdt på action

Morten Langkilde

Sådan oplever du Bornholm med to hjul eller et par vandrestøvler

Anette Claudi/Anette Claudi

Hammershus på tre nye måder

Morten Langkilde

Bornholmske stjernekokke: Her er 8 ting, du skal opleve på klippeøen

Kom helt tæt på lækkerierne i Danmarks østlige spisekammer

Anette Claudi/Anette Claudi

Her er sommer-Bornholms vildeste oplevelser

Thomas Nykrog/VisitDenmark

Her kommer de lokale først ud af hullerne, når turisterne er væk

Morten Langkilde/Morten Langkilde

Læsernes bedste tips til Bornholm

Morten Langkilde

Hoteltjek:  Danmarks første all inclusive-hotel