0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privatfoto
Foto: Privatfoto
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Den sidste af de store, gyldne stemmer«: Ikonisk DR-journalist er død

Ole Meisner, som blev 76 år, arbejdede i DR i 36 år. Han er ikke mindst kendt som stemme fra Radioavisen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den tidligere radiojournalist Ole Meisner er død, skriver dr.dk. Han blev 76 år.

Ole Meisner er en af de stemmer, som rigtig mange husker at have hørt læse Radioavisen på DR op mange gange.

Han arbejdede i 36 år for DR, blandt andet som politisk reporter, udsendelsesleder og ikke mindst som mangeårig vært på Radioavisen.

»Ole var i mange år en af de faste stemmer om morgenen. Han var et anker. Han var sprogets mester og gik op i et fint og ordentligt sprog«, fortæller vært på Radioavisen Preben Lund til dr.dk.

»Hvis lytterne ikke forstod historien i første hug, kunne det jo være lige meget, som han sagde«, siger Preben Lund, der kalder Ole Meisner for ’den sidste af de store, gyldne stemmer’.

Ole Meisner, der gik på pension i 2009, modtog i 1990 DR’s sprogpris, og han havde altid en ambition om at formidle klart og korrekt.

Det var ham, som 1. marts 1986 fik til opgave at fortælle danskerne, at Sveriges daværende statsminister, Olof Palme, aftenen forinden var blevet skudt.

Det var ikke en helt nem opgave at skulle formidle.

»Jeg gjorde mig ellers meget umage. Jeg kan huske, jeg sagde: Statsminister Olof Palme er død. Han blev myrdet på åben gade i Stockholm i aftes«.

»Og alligevel ringede folk ind bagefter og sagde: Det er ikke rigtigt, vel? Det er bare noget, I siger«, har Ole Meisner sagt til dr.dk.

Skrev flere sprogbøger

Ole Meisner var forfatter til flere sprogbøger, og han stod i en årrække for DR’s sprogbrev.

Det gjorde blandt andet indtryk på nuværende sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der har arbejdet som journalist på DR.

»Jeg startede som journalistpraktikant på TV-Avisen og Radioavisen i 1999 med ærefrygt: At arbejde sammen med monopolets helte!«

» Jeg kendte Ole Meisners stemme, og jeg elskede at modtage hans sprogbreve om alt fra udtale til et opgør med dovent sprogbrug. Kæmpe sproglig inspiration«, skriver Magnus Heunicke på Twitter.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden