0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio Loud får arbejdsro – i hvert fald et års tid

På trods af heftig kritik af Radio Loud fra flere af Folketingets medieordførere for ikke at leve op til sendetilladelsen, har Radio- og tv-nævnet ikke tænkt sig at indlede et tilsyn af radiokanalen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lige siden Radio Loud i efteråret vandt udbuddet om dab-sendetilladelsen og i april i år gik i luften, har radiokanalen været genstand for politisk diskussion og kritik.

Kritikken fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har lydt på, at Radio Loud ikke lever op til de krav, som kanalen forpligtede sig til i sin ansøgning om sendetilladelse. Blandt andet antallet af korrespondenter tilknyttet radioen, at radiosignalet kun dækker 81 procent af landet, og at sendefladen ikke varierer nok fra dag til dag.

Også medieordfører Jens Rohde (R) har langet ud efter kanalen på baggrund af dens lave lyttertal og ad flere omgange krævet svar fra kulturminister Joy Mogensen (S) om de områder af sendetilladelsen, som Jens Rohde og andre medieordførere stiller sig kritiske over for, om Radio Loud overholder.

Men på trods af den heftige kritik har Radio- og tv-nævnet, der i efteråret tildelte Radio Loud sendetilladelsen foran Radio24syv og DK4 og er dem, der skal føre tilsyn med, om Radio Loud overholder betingelserne i sendetilladelsen, foreløbig ikke tænkt sig at indlede et tilsyn.

Det skriver MediaWatch på baggrund af et svar til Folketingets Kulturudvalg, som kulturminister Joy Mogensen har indhentet fra Radio- og tv-nævnet.

»Radio- og tv-nævnet bemærker, at Radio Loud har påbegyndt sin sendeaktivitet for relativt kort tid siden. Påbegyndelsen er samtidig sket under helt usædvanlige vilkår, idet hele landet har været delvist lukket ned som følge af covid-19. Radio- og tv-nævnet kan oplyse, at der ikke for nuværende er indledt et tilsyn med Radio Loud«, lyder det i kommentaren fra Radio- og tv-nævnet.

Arbejdsro i godt et år

Dermed får Radio Loud tilsyneladende arbejdsro i godt et år, da radiostationen ifølge sendetilladelsen ikke behøver redegøre for sin programvirksomhed før 1. maj 2021. Radio- og tv-nævnet har dog hjemmel til at indlede et tilsyn inden da.

Svaret fra Joy Mogensen kommer på baggrund af et spørgsmål fra Jens Rohde (R) 3. juni, hvor han spørger kulturministeren, om hun mener, det er at »udvise rettidig omhu« ikke at etablere tilsyn med Radio Louds overholdelse af udbudsbetingelserne før næste år.

Kulturministeren svarer, at hun har forståelse for, at Kulturudvalgets medlemmer er bekymrede over, om Radio Loud overholder udbudsbetingelserne, men hun ønsker ikke at blande sig i Radio- og tv-nævnets beslutninger.

»Men som minister kan jeg ikke instruere et uafhængigt nævn. Og jeg synes heller ikke, at jeg burde have den mulighed. Politikere skal ikke kunne forlange, at der bliver indledt tilsyn over for frie og uafhængige medier«, skriver Joy Mogensen (S).

Kulturministeren understreger dog, at hun er »mere end villig til at drøfte de fremtidige rammer for et uafhængigt Radio- og tv-nævn«, herunder om de rette kompetencer er repræsenteret i nævnet, og om der er behov for at ændre på den eksisterende model for sekretariatsbetjening og ankemulighed ved udbuddet af radio- og tv-kanaler.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden