DR’s kontakt til børn, unge og unge voksne er faldet voldsomt efter lukningen af flowkanalerne DR Ultra og DR 3 ved årsskiftet, skriver Mediawatch.
Selv om DR har oprustet massivt for at nå målgrupperne online på især DRTV, har overgangen fra flow-tv til internet alligevel kostet mange seere, viser tal fra DR Medieforskning.
Mens DR Ultra op til lukningen af flow-tv-kanalen hver uge var i kontakt med næsten halvdelen af målgruppen i alderen 9-14 år, når DR Ultra nu kun hver tredje i den aldersgruppe.
Og når det gælder DR 3, der henvender sig til de 15-31-årige, havde DR i første halvår af 2018 fat i 21 procent af målgruppen mod kun 10 procent i første halvdel af 2020.
Mediedirektør i DR Henriette Marienlund siger til Mediawatch, at DR havde forventet et fald, men:
»Det er klart, det gør ondt, når vi også har store ambitioner på børn- og ungeområdet«.
Hun understreger over for Mediawatch, at DR stadig når omkring 88 procent af de unge under 25 år ugentligt, fordi de også hører P3, ser tv på DR 1 eller lægger vejen forbi dr.dk.
Trods kanallukningerne bruger DR ifølge mediedirektøren fortsat lige så mange penge på indhold til DR 3 og DR Ultra som tidligere, men stoffet har det sværere i konkurrence med andre digitale tilbud og uden en flowkanal som vindue.
Allerede i 2016 besluttede DR, at DR Ultra skulle være et rent digitalt tilbud i 2020, fordi børnene så mindre flow-tv, mens lukningen af DR 3 blev annonceret året efter op til forhandlingerne om medieaftalen, der betød, at DR skulle beskæres med 20 procent.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter