0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sag om mulig coronafup på Børsen: Starter advokatundersøgelse

Dagbladet Børsen har igangsat en ekstern advokatundersøgelse, som skal afklare, om forudsætningerne for avisens ansøgning om coronastøtte i 2020 har været korrekte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den tidligere finansminister Bjarne Corydon har været adm. direktør og chefredaktør for Børsen siden 2017.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagbladet Børsen har muligvis udformet sin ansøgning om coronastøtte fejlagtigt og dermed fået større kompensation, end avisen var berettiget til.

Derfor har Børsen nu igangsat en ekstern advokatundersøgelse, der skal kaste lys over, om ansøgningen har været udført efter loven.

»Jeg blev søndag aften 11. april af en whistleblower gjort bekendt med oplysninger, som desværre rejser tvivl ved, hvorvidt opgørelsen af Børsens coronarelaterede omsætningstab til fulde har været korrekt. Det er viden, som jeg ikke har været bekendt med før, og som jeg tager meget alvorligt. Jeg har derfor bedt advokatfirmaet Plesner om at foretage en ekstern, objektiv undersøgelse af forløbet og sagens substans«, udtaler adm. direktør og chefredaktør Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Whistebloweren, som Bjarne Corydon refererer til, har sendt information til chefredaktøren om en række konkrete mails, hvori det kunne tyde på, at Børsen har forsøgt at udskyde annonceaftaler i en periode og dermed fået udbetalt en større kompensation, end de var berettiget til.

Det er det, advokatfirmaet Plesner nu skal undersøge.

Skulle det vise sig, at Børsen har modtaget større kompensation, end avisen reelt har haft ret til, forsikrer Bjarne Corydon om, at avisen øjeblikkeligt vil tilbagebetale pengene.

»Børsen insisterer som medie på høj troværdighed, og vi stiller dagligt erhvervsliv og beslutningstagere til ansvar for deres ageren. Vi skal selvfølgelig selv leve op til vores ansvar. Det vil være uforeneligt med Børsens værdigrundlag, hvis det skulle vise sig, at vi har søgt om offentlig støtte baseret på ukorrekte oplysninger«, lyder det fra chefredaktøren.

Børsen var sammen med B.T. det medie i Danmark, der i 2020 fik udbetalt det højeste beløb i kompensation for tabte annonceindtægter – nemlig over 10 millioner kroner.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter