Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)

DIALOG. Efter massiv kritik af underernærede modeller går den københavnske modeuge nu med til at diskutere, om der skal være et sundhedstjek af alle modeller.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modeugen åbner for dialog om underernærede modeller

Danish Fashion Institute er klar til at diskutere sundhedstjek af modeller.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nej.

Sådan plejer det at lyde fra arrangørerne af den københavnske modeuge, når der bliver talt om at indføre en grænse for, hvor unge og hvor tynde modeller må være, når de går på podiet.

Men efter de sidste dages hårde kritik af modeugen har Danish Fashion Institute nu erklæret sig parate til at indgå dialog med Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser om at udvide deres etiske charter.

Årligt sundhedstjek

Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser så gerne, at alle modeller en gang årligt blev tjekket af en læge for at sikre, at pigerne er sunde og raske både fysisk og psykisk, inden de får adgang foran kameraet og på podierne.

Selv om Danish Fashion Institute ikke har sagt ja til sundhedstjek, vækker det glæde, at de overhovedet er med på at diskutere sagen.

»Bare det, at de gerne vil diskutere det, er et skridt på vejen«, siger Anne Minor Christensen, der er formand for Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser.

LÆS ARTIKEL

»Jeg tror godt, at de efter den voldsomme kritik, kan se, at nu skal der ske noget. Tingene har ændret sig inden for den sidste uge, og det bruger vi nu konstruktivt til at få et samarbejde i gang«, siger hun.

Siden DR i torsdag viste programmet 'Bag Facaden' om underernærede og spiseforstyrrede modeller på de københavnske podier, er kritikken haglet ned over modeugen.

Blandt andet har det politisk været oppe at vende, om støtten til modeugen skulle fjernes efter afsløringerne.

Direktør for den danske modeuge, Eva Kruse, mener, at diskussionerne om modellernes vægt og sundhed er blæst ud af proportioner.

Men alligevel har hun sagt ja til at diskutere en udvidelse af det etiske charter, som blev indført i 2008.

»Modebranchen har naturligvis ansvar for at passe på vores medarbejdere og dermed også modellerne. Og derfor skal vi fortsat gøre, hvad vi kan for at sikre, at modellerne trives«, siger Eva Kruse.

Der er ikke sket noget, siden I sidst udvidede det etiske charter. Så hvorfor skulle der ske noget nu?

»Der er faktisk sket en del. Der er tale om en branche, som i mange år har haft det lange og slanke skønhedsideal, men det er først efter charteret, at man for alvor er begyndt at udvikle et fælles sprog om modellernes sundhed og trivsel«, siger Eva Kruse:

»Der foregår lige nu en selvjustits hos firmaerne. De tænker over hvilke signaler, de sender, når de booker modeller. Det er med til at flytte det. Men det tager tid«, siger hun.

Hvis modeugen ender med endnu engang at afvise ønsket om et sundhedstjek eller en vægt- og aldersgrænse, vil Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser rejse sagen politisk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden