MODE. Den internationalt roste designer Rebekka Bay skifter job fra danske Bruuns Bazaar til den ærke-amerikanske kæde GAP.
Foto: TOBIAS NØRGAARD PEDERSEN

MODE. Den internationalt roste designer Rebekka Bay skifter job fra danske Bruuns Bazaar til den ærke-amerikanske kæde GAP.

Mode

Amerikansk tøjgigant henter dansk designer

Modedesigneren Rebekka Bay går fra danske Bruuns Bazaar til amerikanske GAP.

Mode

Det er ikke mere end et døgn siden, at den danske designer Rebekka Bay overraskede modebranchen herhjemme med et pludseligt farvel til modehuset Bruuns Bazaar efter blot halvandet år i chefdesigner-stolen.

I dag bliver opmærksomheden omkring Rebekka Bay imidlertid kun større.

Den 42-årige designer bliver nemlig ny kreativ direktør i den amerikanske modemastodont GAP, oplyser virksomheden i en pressemedddelelse.

LÆS OGSÅ

Dermed skal Rebekka Bay stå i spidsen for design af såvel herretøj, dametøj og accessories og flere andre underlinjer, der bliver solgt i GAP's mere end 1.600 butikker i 42 lande verden over.

Fra nordisk minimalisme til amerikansk sportstøj

Rebekka Bay har tidligere høstet international anerkendelse for sit arbejde som primus motor for den H&M-ejede modevirksomhed COS, hvor hun var chefdesigner med base i London fra 2006 og fem år frem. Siden april 2011 har hun været chefdesigner for det danske modehus Bruuns Bazaar i København med ansvar for både herre- og dametøj. Hendes design-dna er kendt for at være minimalistisk og stringent - og langt fra den noget mere afslappede og typisk amerikanske stil, der kendetegner GAP-kæden.LÆS OGSÅ

»Få brands i verden har den forbindelse med deres kunder, som GAP har i dag«, siger Rebekka Bay om sin nye arbejdsplads i pressemeddelelsen.

»Jeg er utrolig spændt på at blive en del af dette talentfulde team og udbrede GAP's afslappede, amerikanske stil til flere og flere kunder«.

Rebekka Bay er ansat fra 1. oktober, hvor hun vil få base i New York.

GAP omsatte sidste år for 14,5 milliarder dollar på verdensplan og virksomheden ejer foruden GAP-butikkerne også kæderne Old Navy, Banana Republic og Piperlime.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce