Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DESIGNPRIS. Magasin du Nord Fonden lancerer Danmarks største designpris.
Foto: CATHRINE ERTMANN

DESIGNPRIS. Magasin du Nord Fonden lancerer Danmarks største designpris.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

170-årige købmænd hylder danske modetalenter med stor pris

Der er 300.000 kr. til vinderen af Danmarks største designpris.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mode-land kan der - måske mere end nogen andre brancher - være langt fra hype til penge i kassen.

Derfor krydser danske designere med god grund fingre, når Magasin du Nords Fond senere på måneden afslører vinderen af en ny designpris, der vil hylde »en dygtig dansk modedesigner, der besidder en raffineret sans for modens udvikling, er et kreativt talent og mestrer sit håndværk til fingerspidserne«.

Med en præmie på 300.000 kroner til videren og et betalt modeshow under den kommende Copenhagen Fashion Week, kan prisen bryste sig af at være Danmarks største designpris.
LÆS OGSÅ

»For 100 år siden åbnede Magasin sin første modesalon, og siden da har Magasin og mode hængt uløseligt sammen. Nu binder vi ligesom sløjfe, fejrer jubilæet og starter en tradition, der er helt i fondens stifteres ånd«, forklarer bestyrelsesmedlem Nina Wedell-Wedellsborg, der er en af prisens initiativtagere.

Gamle modedrenge Magasin du Nords Fond blev etableret af handelsmændene Theodor Wessel og Emil Vett, der i 1870 åbnede stormagasinet Magasin på Kongens Nytorv og hurtigt markerede som en sværvægter i det skandinaviske modelandskab med velassorteret tøjafdeling og besøg af folk som datidens allerede ikoniserede new look-stifter, designeren Christian Dior.

For nylig har stormagasinet været igennem en række tumultariske år med salg til dristige islændinge og millionunderskud.

Magasin du Nords Fond bestyres i dag af fire af stifternes efterkommere og har - udover navnet - ingen forbindelse til den britiskejede Magasin-kæde, der har seks filialer på landsplan.

Masser af modepriser

I Danmark har modeindustrien i årevis fejret sig selv med priser som Dansk Fashion Award - der fra 2013 overtages af magasinmastodonten Elle og relanceres under navnet Elle Style Award - Den Gyldne Pelsnål, Danish Design Award, mv.

Alligevel mener Nina Wedell-Wedellsborg, der er med til at udpege vinderen, at der er behov for endnu en modepris.

»De priser, der i forvejen eksisterer, er jo primært hædersbevisninger. Men det her er også en mulighed for at få et rigtig stort pengebeløb til at udvikle sit talent og sin forretning«, forklarer Nina Wedell-Wedellsborg, der fortæller, at både nye talenter og etablerede navne kandiderer om prisen. LÆS OGSÅ

De tre nominerede bliver udpeget af en komite bestående af blandt andre dansk modejournalistiks grand old lady, Didder Rønlund, og direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse og afsløres 14. november. Kort tid efter afsløres vinderen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden