Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdenskendt caster efter kritik: »På intet tidspunkt har nogen bedt dansk model om at sulte sig selv«

Den danske model Ulrikke Høyer har skabt international debat med et opslag på sociale medier, hvor hun blandt andet beskylder castingbureauet Ashley Brokaw Casting for at tvinge hende til at sulte sig selv. Nu svarer Ashley Brokaw tilbage.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ulrikke Høyers størrelse var aldrig et problem.

Tøjet, som var skræddersyet til den danske models kropsmål, viste sig bare ikke at sidde godt på hende, da hun kort før et catwalkshow i Tokyo skulle prøve det på.

Og på intet tidspunkt forsøgte man at få Ulrikke Høyer til at sulte sig selv for at passe tøjet bedre.

Det understreger Ashley Brokaw, frontfiguren i det toneangivende castingbureau af samme navn, der i et skriftligt svar til Politiken giver sin version af episoden, der endte med at koste Ulrikke Høyer pladsen på catwalken. Og som de seneste dage har båret brænde til debatten om modebranchens behandling af unge kvinder.

»På intet tidspunkt har nogen forventet eller bedt hende om at sulte sig selv. Det er ikke kun usandt, det er også usundt og ligefrem farligt«, skriver Ashley Brokaw, der blandt andet står for at caste modeller for Louis Vuitton og Prada.

Det hele beror på en misforståelse

Det hele begyndte, da Ulrikke Høyer torsdag valgte at dele sin oplevelse fra forberedelserne til modeshowet med sine følgere på Facebook.

Her beskriver hun, hvordan en af Ashley Brokaws assistenter forud for showet råder hende til kun at drikke vand i de næste 24 timer og desuden påpeger, at hendes mave og ansigt er oppustet.

»Ifølge hende (Ashley Brokaws assistent, red.) havde jeg 'en meget oppustet mave', 'et oppustet ansigt' og hun opfordrede mig til at sulte mig selv med ordene 'Ulrikke skal kun drikke vand i de næste 24 timer'. Jeg blev chokeret, da jeg hørte det«, skriver den danske model blandt andet.

Men det beror på en misforståelse, mener Ashley Brokaw.

»Efter flyrejsen rådede vi alle pigerne til kun at drikke vand de første 24 timer, fordi vi ikke ville have, at nogen blev dehydrerede efter så lang en tur. Ingen kaffe, ingen sodavand eller alkohol, fordi det kun ville forøge jetlaggen. Vi rådede dem også til at spise, når de blev sulte, og ikke nødvendigvis vente til det var spisetid, fordi deres indre ur ville være ude af trit med omgivelserne«, skriver hun.

Brokaw deler skuffelsen

Ulrikke Høyer fik da heller aldrig direkte at vide, hvad Ashley Brokaws assistent mente om hendes udseende. Assistenten kommunikerede i stedet med Høyers franske agent, der herefter refererede det kølige budskab for den danske model.

Ashley Brokaw bekræfter, at samtalen mellem assistenten og den franske agent fandt sted.

»Vi havde en samtale med hendes bureau om situationen, og den var professionel og naturligvis fortrolig. Hvad bureauet herefter besluttede at dele med Ulrikke, er mellem bureauet og deres klient«, skriver den toneangivende caster.

For Ulrikke Høyer var episoden den dråbe, der fik bægeret til flyde over. Og Ashley Brokaw kan godt forstå hendes skuffelse. Hun understreger, at det er en skuffelse, hun deler.

»Vores intention var hele tiden at have hende med i showet. Hun har været en Louis Vuitton-model fra begyndelsen, og vi har altid været glade for at have hende med. Jeg har hjulpet hende med at starte karriere, og jeg har støttet hende helt fra begyndelsen«, skriver hun og tilføjer:

»Jeg er meget overrasket over alt det her«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden