Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Beatlemania. John Lennon ville være fyldt 70 i år.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

John Lennon mindes 30 år efter sin død

Liverpool rejser et monument for eksbeatlen, og britisk tv viser en ny dokumentar.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er i dag 30 år siden, musikeren John Lennon blev skudt ned foran sit hjem i New York af en sindsforvirret fan, og verden over mindes hans død med foredrag, koncerter, sangkonkurrencer, avisartikler og udstillinger.

Lennon, der ville være fyldt 70 i år, er også blevet portrætteret i flere dokumentarfilm i årets løb – blandt andet Michael Waldmans nye ’The Day John Lennon Died’.

'NOWHERE BOY'-ANMELDELSE

Det sidste billede

I filmen, som blev vist på den britiske tv-kanal ITV mandag aften, fortæller en række øjenvidner om eksbeatlens allersidste timer – blandt andet lægen, der holdt hans hjerte mellem sine hænder i et sidste forsøg på at genoplive ham, den fan, der tog det sidste billede af Lennon, mens han paradoksalt nok signerer en lp til sin kommende morder, og Lennons enke, Yoko Ono.

Også Lennons fødeby, Liverpool, mindes sin musikalske søn ved et nyt freds- og harmonimonument, som netop er rejst til hans ære.

Her mødes mellem kl. 20 og 21.30 i aften fans for at våge, bede, tænde lys og lægge blomster.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden