Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ANONYMOUS (arkiv)/AP
Foto: ANONYMOUS (arkiv)/AP

Klassiker. Jim Morrison har haft travlt de senere år, hvis man skal tro Bibzooms indeksering.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bibliotekernes musiktjeneste er fyldt med fejl

Legendariske plader er nærmest udgivet i går, ifølge Bibzoom.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I det seneste årti har The Doors været yderst produktive, i hvert fald hvis man skal tro de danske bibliotekers musiktjeneste på nettet, Bibzoom.dk.

Alle The Doors' album er ifølge Bibzoom udgivet efter år 2000, selv om forsanger Jim Morrison døde i 1971, skriver DR Kultur.

LÆS OGSÅ

Også Simon & Garfunkels evergreen 'Sound of Silence"' er tilsyneladende udgivet, efter de gik hver til sit. Ifølge Bibzoom er nummeret udgivet i 2001, men virkeligheden er, at nummeret stammer fra 1966.

Ekspert: Det er ahistorisk
Og det er ikke i orden, mener den tidligere formand for kulturministeriets musikkanonudvalg, journalist og forfatter Torben Bille.

»Bibliotekerne har jo netop det her folkeoplysende element, og det lever de absolut ikke op til her. Det korrekte ville være at vise det rigtige udgivelsesår, og det her er en meget ahistorisk måde at gøre det på«, siger han til DR Kultur og uddyber:

»Du kan også spise gulerødder uden at vide, at de kommer op ad jorden. Men det giver bare kun en kvart oplevelse. Hvis du eksempelvis lytter til The Doors og prøver at finde ud af, hvad der ellers foregik i den periode, så åbner musikhistorien sig for dig«.

Biblioteksforening er utilfreds

Danmarks Biblioteksforenings formand Vagn Ytte Larsen fortæller, at det er Statsbibliotekets ansvar, og at der sandsynligvis er en naturlig forklaring på fejlene.

LÆS OGSÅ

»Men det er helt klart en mangel i forbrugeroplysningen, og det er klart, at også statsbiblioteket skal give ordentlige forbrugeroplysninger i overensstemmelse med folkeoplysningen«, siger Ytte Larsen til DR Kultur.

Lederen af Bibzoom.dk, Flemming Munch, er uenig i, at han er forpligtet til at angive de korrekte årstal.

»Det her er jo ikke et musikleksikon. Vi bruger den metadata, som vi får fra pladeselskaberne, og det er udgivelsesdatoer på cd'erne. Vi får 3,6 millioner poster, så det vil være komplet umuligt at gå ind og skrive første udgivelsesår i dem alle sammen«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden