Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mellemtone. I de seneste 17  år har der stået  Sennheiser HD-25 på Katrine Rings hovedtelefoner.
Foto: Anders Birch

Mellemtone. I de seneste 17 år har der stået Sennheiser HD-25 på Katrine Rings hovedtelefoner.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En snusfornuftig flipper fylder 50

Dj'en, kuratoren, stilskaberen Katrine Ring er groovie på 40. år.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun er en efterspurgt dj, der med sikker sans for både sin egen og dansegulvets stil styrer festen på funky natklubber.

Men Katrine Ring er meget mere end det. Hun har fingeren så solidt plantet på den moderne kulturs puls, at hun i snart fire år har været et af de ti udvalgte medlemmer af Statens Kunstråd.

Her har hun blandt andet siddet i rådets kommuneudvalg og rejst landet tyndt for at undersøge, hvordan den professionelle kunst kan fremmes lokalt. Hvilket den kan ved et øget samarbejde på tværs af kommune- og regionsgrænser, for så kan små midler slås sammen til kunst af stor kvalitet, kulturkaravaner og festivaler, mener hun.

Gadekunst
Men Katrine Ring interesserer sig ikke kun for den etablerede kunst. Hun er vild med gadekunst og har brugt rejserne rundt i landet til at gennemfotografere den danske street art-scene, hvilket indtil videre er blevet til tre kalendere med den mundrette titel ’Street Art Calendar’.

Det bedste herfra samler hun sammen med nyt materiale i bogen ’Walk This Way’, der efter planen skal udgives til april – en måned inden en stor udstilling om 20 danske og internationale gadekunstnere har fernisering i Køge på KØS, Museum for kunst i det offentlige rum. Naturligvis med Katrine Ring som kurator.

LÆS OGSÅ Derudover skal hun også lige nå at færdiggøre en bog om Kenneth Bager og den danske dj- og klubkultur gennem 40 år. Men med en fortid som skribent på alt fra Vi Unge til Berlingske Tidende er forfattergenet velafprøvet. Dj som 32-årig Katrine Ring var 32 år, da hun første gang pakkede pladetasken som dj. Hun arbejdede da med alternativ musik på P3 og var med til at bryde isen for elektronisk undergrundsmusik, og selvom det var moderne at vælge et smart kunstnernavn, besluttede hun at arbejde under eget navn.

For hun var trods alt ti år ældre end de andre dj’s og syntes, det var noget pjat, at en gammel kone som hende skulle kalde sig noget andet.

Siden da er der gået 18 år, og selvom aldersforskellen til kollegerne bag landets dj-pulte bliver stadig større, snurrer Katrine Rings pladetallerkner lystigt videre. Med genrer som jazz, latin, electronica, soulful house og funk, men også med klassisk musik.

Det sidste blandt andet til Yellow Lounge-arrangementer på Avenue Hotel i København, hvor ideen er at trække den klassiske musik ud af de støvede koncertsale og ind i mere moderne omgivelser og nye sammenhænge.

En spøjs blanding
Med dj-funktionen kommer også en række liveopgaver for laptop og cd-afspiller med diverse musikere, blandt andet det purunge orkester Christoffer Find Band fra Odense og latinjazzgruppen Chili med vibrafonspilleren Morten Grønvad og saxonisten Trond Clements.

Samt naturligvis forskellige pladeudgivelser med egen kompositioner og remixes.

Katrine Ring er i det hele taget god til at holde det store overblik, samtidig med at hun bliver beskrevet som en spøjs blanding af noget snusfornuftigt og flippet.

Hvilket gik op i en højere enhed, da hun for syv år siden fik tilsendt et par hvide og særdeles fodformede sko fra Jacoform.

Skodesigner
Fabrikken havde i et reklamefremstød sendt skoene til 50 udvalgte kulturpersonligheder, og selvom man ikke skulle tro, at de klassiske hippiesko var noget for en smart dj, blev Katrine Ring også her stilskabende.

Godt opdraget opsøgte hun Jacoformfabrikken i Vordingborg for at takke for gaven, som hun da havde malet blå og broderet med noget gammelt garn, og det blev indehaveren så imponeret over, at han bad Katrine Ring om at foreslå tre helt nye farver til relanceringen af den gamle sko.

Et samarbejde, hun stadig taler glad om, for skoen er praktisk og funktionel, og det betyder meget.

Med groovy hilsen

Det gør vaner også.

For eksempel har hun boet i den samme lejlighed på Ydre Nørrebro i 30 år, for selvom hun er ekstremt opsøgende og interesseret i mange ting, kan hun ikke rumme nye indtryk på alle fronter. Og så underskriver hun sine mail ’med groovy hilsen’. Ikke noget, særlig mange andre kan slippe af sted med.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden