Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I 2011 låner Helene Nyborg sit galleri til Tommy Strøckel, så han kan opføre værker, ødelægge dem igen og så åbne en udstilling med dokumentation af forløbet.
Foto: PR

I 2011 låner Helene Nyborg sit galleri til Tommy Strøckel, så han kan opføre værker, ødelægge dem igen og så åbne en udstilling med dokumentation af forløbet.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung gallerist spår om 2011: Udstillinger i lejligheder bliver stort

Helene Nyborg glæder sig til at se Warhol, street art og Poul Gernes i det ny år.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Helene Nyborg, hvad ser du frem til i 2011 på kunstscenen?

»Jeg glæder mig meget til KØS Museums udstilling 'Walk This Way' om subkulturer og street art, som er kurateret af Katrine Ring (dj, red.)«.

»Til marts viser Brandts i Odense en soloudstilling med den østriske kunstner Erwin Wurm, som arbejder med skulptur i et udvidet felt, hvor han bl.a bruger humor og absurde scenarier som del af sine værker«.

LÆS ARTIKEL

»Udstillingen Poul Gernes Retrospektive kommer til Malmø Kunsthal i maj. Den er produceret i samarbejde med Deichtorhallen i Hamborg, hvor jeg netop har set den. Den kan varmt anbefales, da den virkelig viser mange store og forskelligartede værker af Poul Gernes, bl.a. hans klassiske 'skydeskiver' og 'flagmalerier', men også mindre kendte værker som hans videoer, fotos og helt tidlige malerier«.

LÆS ARTIKEL

»I efteråret viser Arken en udstilling med Warhol og Basquiat, hvor fokus er på de malerier, de skabte sammen i 1984-85, blot få år inden de begge døde. Både Warhol og Basquiat er legender indenfor kunstverdenen, men det er sjældent man får lov til at opleve dem sammen«.

LÆS ARTIKEL

»Sidst men ikke mindst glæder jeg mig meget til mit galleris fem års fødselsdag i januar, hvor vi viser udstillingen 'What Already Was and What Could Have Been' med værker af Tommy Støckel. Han har fået lov at låne galleriet et par uger for at lave udstillinger, som han destruerer igen, sådan det kun er dokumentationen af værkerne, der er tilbage på udstillingen«.

Hvad, tror du, kommer til at præge kunstscenen i 2011?

»Jeg tror på mange overraskelser! Tendensen er stadig, at alt er muligt, så vi kommer forhåbentlig til at se lidt af det hele, fra maleri til performance og installationer af både nye og etablerede navne«.

Hvad bliver Københavns næste kunst-hotspot? Er Valby helt dødt? Er Carlsberg på vej op? Eller Kødbyen? Eller er det Bredgade-kvarteret, der stadig holder?

»Valby var det hippeste gallerispot fra starten af 2006 og tre år frem. Som det ofte sker med sådanne steder, bliver de efterhånden forvandlet fra et råt klondyke til et stilrent businessområde, hvor gallerierne flytter ud og andre firmaer flytter ind«.

»Herefter begyndte gallerierne at søge ind mod centrum, og flere har bosat sig i Bredgade-kvarteret som nye knopskud i det klassiske gallerikvarter i løbet af det sidste halvandet år«.

»Samtidig er Carlsberg også blomstret op, og Kødbyen har stadig stor tiltrækningskraft, så jeg vil sige at København har tre gode steder at se på samtidskunst: Bredgadekvarteret, Carlsberg og Kødbyen«.

Og hvad med tendensen med at opleve kunst i private rammer? Tror du den har en fremtid?

»Det er en supergod idé at lave sit eget hjem om til udstillingssted. Udover det giver mulighed for nogle anderledes udstillinger og en mere intim stemning, sparer man huslejen og kan have en mere fleksibel arbejdsdag«.

LÆS ARTIKEL

»Jeg tror sagtens, fænomenet kan tage til i det kommende år, men når det er sagt tror jeg også, at det er en døgnflue, som hurtigt dør ud igen. Simpelthen fordi det er meget svært at drive en professionel forretning på et vist niveau, hvis opvasken kalder, og børnene kommer hjem fra skole midt i det hele«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden