I 2011 låner Helene Nyborg sit galleri til Tommy Strøckel, så han kan opføre værker, ødelægge dem igen og så åbne en udstilling med dokumentation af forløbet.
Foto: PR

I 2011 låner Helene Nyborg sit galleri til Tommy Strøckel, så han kan opføre værker, ødelægge dem igen og så åbne en udstilling med dokumentation af forløbet.

Kunst

Ung gallerist spår om 2011: Udstillinger i lejligheder bliver stort

Helene Nyborg glæder sig til at se Warhol, street art og Poul Gernes i det ny år.

Kunst

Kære Helene Nyborg, hvad ser du frem til i 2011 på kunstscenen?

»Jeg glæder mig meget til KØS Museums udstilling 'Walk This Way' om subkulturer og street art, som er kurateret af Katrine Ring (dj, red.)«.

»Til marts viser Brandts i Odense en soloudstilling med den østriske kunstner Erwin Wurm, som arbejder med skulptur i et udvidet felt, hvor han bl.a bruger humor og absurde scenarier som del af sine værker«.

LÆS ARTIKEL

»Udstillingen Poul Gernes Retrospektive kommer til Malmø Kunsthal i maj. Den er produceret i samarbejde med Deichtorhallen i Hamborg, hvor jeg netop har set den. Den kan varmt anbefales, da den virkelig viser mange store og forskelligartede værker af Poul Gernes, bl.a. hans klassiske 'skydeskiver' og 'flagmalerier', men også mindre kendte værker som hans videoer, fotos og helt tidlige malerier«.

LÆS ARTIKEL Udstilling kan blive årets mest væsentlige

»I efteråret viser Arken en udstilling med Warhol og Basquiat, hvor fokus er på de malerier, de skabte sammen i 1984-85, blot få år inden de begge døde. Både Warhol og Basquiat er legender indenfor kunstverdenen, men det er sjældent man får lov til at opleve dem sammen«.

LÆS ARTIKEL

»Sidst men ikke mindst glæder jeg mig meget til mit galleris fem års fødselsdag i januar, hvor vi viser udstillingen 'What Already Was and What Could Have Been' med værker af Tommy Støckel. Han har fået lov at låne galleriet et par uger for at lave udstillinger, som han destruerer igen, sådan det kun er dokumentationen af værkerne, der er tilbage på udstillingen«.

Hvad, tror du, kommer til at præge kunstscenen i 2011?

»Jeg tror på mange overraskelser! Tendensen er stadig, at alt er muligt, så vi kommer forhåbentlig til at se lidt af det hele, fra maleri til performance og installationer af både nye og etablerede navne«.

Hvad bliver Københavns næste kunst-hotspot? Er Valby helt dødt? Er Carlsberg på vej op? Eller Kødbyen? Eller er det Bredgade-kvarteret, der stadig holder?

»Valby var det hippeste gallerispot fra starten af 2006 og tre år frem. Som det ofte sker med sådanne steder, bliver de efterhånden forvandlet fra et råt klondyke til et stilrent businessområde, hvor gallerierne flytter ud og andre firmaer flytter ind«.

»Herefter begyndte gallerierne at søge ind mod centrum, og flere har bosat sig i Bredgade-kvarteret som nye knopskud i det klassiske gallerikvarter i løbet af det sidste halvandet år«.

»Samtidig er Carlsberg også blomstret op, og Kødbyen har stadig stor tiltrækningskraft, så jeg vil sige at København har tre gode steder at se på samtidskunst: Bredgadekvarteret, Carlsberg og Kødbyen«.

Og hvad med tendensen med at opleve kunst i private rammer? Tror du den har en fremtid?

»Det er en supergod idé at lave sit eget hjem om til udstillingssted. Udover det giver mulighed for nogle anderledes udstillinger og en mere intim stemning, sparer man huslejen og kan have en mere fleksibel arbejdsdag«.

LÆS ARTIKEL

»Jeg tror sagtens, fænomenet kan tage til i det kommende år, men når det er sagt tror jeg også, at det er en døgnflue, som hurtigt dør ud igen. Simpelthen fordi det er meget svært at drive en professionel forretning på et vist niveau, hvis opvasken kalder, og børnene kommer hjem fra skole midt i det hele«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce