Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Falsk.  At Paul McCartney på coveret til  albummet 'Abbey Road' går med bare fødder, blev af en hel del fans  fortolket som et tegn på, at han  var død. Arkivfoto: Rue des Archives/Iain Macmillan

Falsk. At Paul McCartney på coveret til albummet 'Abbey Road' går med bare fødder, blev af en hel del fans fortolket som et tegn på, at han var død. Arkivfoto: Rue des Archives/Iain Macmillan

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Paul McCartney er i virkeligheden død«

Amerikansk ’dokumentarfilm’ påstår, at Paul McCartney døde i et biluheld i 1966.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er kun et par uger siden, alverden kunne se Paul McCartney deltage i hyldesten af det eneste andet nulevende medlem af The Beatles, Ringo Starr, ved dennes 70-års fødselsdag.

Få dage efter kunne samme alverden opleve Sir Paul blive modtaget og hædret af USA’s præsident, Obama, i Det Hvide Hus. Alene derfor burde enhver med den mindste smule interesse for dette herostratisk berømte beatorkester ikke være den mindste smule i tvivl om, at den berømte bassist, sanger og sangskriver er særdeles alive and kickin’.

Men uanset hvor meget andre, der er overbevist om det modsatte, er Paul McCartney i virkeligheden død, hvilket er det gennemgående tema for en dokumentarfilm, ’Paul McCartney Really Is Dead’, der næste måned udkommer på dvd i USA.

Den ualmindeligt påståelige og konspiratoriske, for ikke at sige morbidt respektløse, film er produceret af filmselskabet Highway 61 Entertainment og instrueret af en vis Joel Gilbert.

George Harrisons testamente
Den vidtløftige historie tager udgangspunkt i en beretning om, at en pakke, sendt fra London indeholdende to kassettebånd i 2005, skulle være afleveret på filmselskabets adresse i Hollywood.

Kassettebåndenes etiketter var, fortælles det , påskrevet ordene: »The last Testament of George Harrison« og datoen 30. december 1999. På båndene skal George Harrison, der døde i november 2001, forklare baggrunden og følgerne af McCartneys død, så tidligt som i 1966.

Hvad der angiveligt er Harrisons stemme fra disse bånd, fungerer som fortællerstemme i den 90 minutter lange dokumentarfilm, der primært er sammensat af allerede kendte optagelser af Beatlesmedlemmerne sammen og hver for sig.

'Faul': Den falske Paul
Den historie, ’Harrison’ fortæller i filmen, er i al sin usandsynlighed denne:

Paul McCartney døde en nat i november 1966, kort efter at han, i stærkt ophidset sindstilstand, havde forladt en natlig studiesession med de øvrige beatler. Her havde han og John Lennon haft et voldsomt skænderi om, hvorvidt de skulle fortsætte med at lave hitorienteret musik eller skabe kunstneriske og politiske statements.

Samme nat blev Beatlesmedlemmerne opsøgt af en agent fra den hemmelige britiske efterretningstjeneste MI5. Agenten, der præsenterede sig som Maxwell, orienterede vennerne om, at McCartney var omkommet i et biluheld og pålagde dem absolut tavshed omkring dødsfaldet.

Denne dvd er værre end dårlig

Myndighederne frygtede nemlig en selvmordsbølge blandt unge britiske Beatlesfans, hvis kendskabet til idolets tragiske endeligt slap ud. I hans sted fandt MI5 kort efter, ved en audition, hvor de resterende beatler også medvirkede, en vellignende stand in for McCartney.

Og det er altså denne ’falske’ Paul eller, som han omtales i filmen, ’Faul’, verden siden har kendt som Paul McCartney.

Mordet på John Lennon
Derefter fortæller ’Paul McCartney Really Is Dead’ den kendte historie om The Beatles’ videre samarbejde og deres liv efter bruddet i 1970, men med et mylder af referencer til og mere eller mindre troværdige tegn på og redegørelser for den falske Paul McCartneys ageren.

Paul McCartneys indgåelse af ægteskabet med sin anden kone, Heather Mills, skulle således være resultat af den tidligere models afpresning på baggrund af sin viden om komplottet. På samme måde skulle mordet på John Lennon i 1980 være foranlediget af efterretningstjenestens manglende tillid til, at han var i stand til at holde på hemmeligheden.

Filmen redegør for de øvrige Beatlesmedlemmers forsøg på gennem tegn og symboler i musikken og på albumcovers at fortælle deres fans den sande sammenhæng.

Mest berømt er naturligvis billedet fra coveret til albummet ’Abbey Road’, hvor McCartneys bare fødder på fotoet i tiden omkring udgivelsen af en hel del fans blev fortolket som tegn på hans død.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceRasende fans
Selskabet bag filmen har tidligere udsendt film om så forskellige emner som atomtruslen fra Iran og Bob Dylans turnevirksomhed i 1990’erne.

Allerede nu er uautoriserede kopier af den kontroversielle film lækket helt eller delvist på nettet, hvilket har affødt anmeldelser og omtaler på en række websteder.

Ifølge disse anmeldelser skal man ikke forvente sig hverken et overbevisende eller sandsynligt værk. Tværtimod er filmen udelukkende blevet modtaget med dårlige og ligefrem rasende anmeldelser.

Som for eksempel på examiner.com, hvor Steve Murinucci skriver: »Denne dvd er værre end dårlig. Det er en de værste ting, der nogensinde er blevet udsendt i The Beatles’ navn, og en eklatant fornærmelse mod hvert eneste af bandets medlemmer«.

På den amerikanske hjemmeside blogcitics.org skriver David Bowling: »’Paul McCartney Really Is Dead’ var spild af 95 minutter af mit liv«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden