27. juli 2012 går Paul Mccartney på scenen i London for at starte verdens største sportsbegivenhed.
Foto: ANDRE PENNER (ARKIVFOTO)/AP

27. juli 2012 går Paul Mccartney på scenen i London for at starte verdens største sportsbegivenhed.

Musik

Paul McCartney åbner OL i 2012

Både The Rolling Stones og Led Zeppelin sagde nej tak.

Musik

Både The Rolling Stones og Led Zeppelin har afslået tilbuddet om at kickstarte OL 2012, men Paul McCartney har takket ja.

»Der har været håb om, at cremen af britiske musikere skulle åbne OL 2012, men nu ser det ud til, at McCartney kommer til at være i selskab med nogle yngre musikere«, har en kilde fortalt Daily Mirror.

»Men af alle kunstnere man kunne ønske sig, er Paul McCartney den rette. Han er den ultimative showman, og han skal helt sikkert få sat gang i OL med manér«.

I skarp konkurrence med Beijing

Til åbningsceremonien ville man forsøge at genforene de to tilbageværende medlemmer af The Beatles, Paul McCartney og Ringo Starr. Men når der afholdes OL i London, er trommeslageren på turné i USA.

Arrangørerne af OL 2012 er efter sigende ivrige efter at finde metoder, hvorpå de kan matche den overdådige åbningsceremoni i Bejing, hvis koreograferede forestilling med 15.000 kunstnere kostede cirka 500 millioner kroner.

Den 69-årige veteran har optrådt til flere landes største koncerter, som blandt andet åbningen af The Live 8 Show i 2005, som fik støtte fra kampagnen Make Poverty History.

Paul McCartney vil åbne de Olympiske Lege i London 27. juli 2012.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce