Portræt. Sune Wagner (t.v.) kan i år fejre 10-års jubilæum med Sharin Foo og bandet The Raveonettes.
Foto: Søren Solkær Starbird.

Portræt. Sune Wagner (t.v.) kan i år fejre 10-års jubilæum med Sharin Foo og bandet The Raveonettes.

Musik

Vennerne: Provinsens rocknroll-afviger har et »hjerte af guld«

Raveonettes' jubilæumsgæster tegner et portræt af Sune Wagner for Ibyen.dk.

Musik

For 10 år siden brød The Raveonettes lydmuren med debutalbummet 'Whip it On', som lagde fundamentet for stor international succes og anerkendelse.

Duoen Sune Wagner og Sharin Foo har siden været anmelderdarlings i både ud- og indland og har med deres støjede rock'n'roll inspireret adskillige bands til at gå ind i øvelokalerne og derefter ud over rampen for at kreere 1-2-3-4 rock'n'roll med pedalen i bund.

Frontmanden Sune Wagner voksede op i Sønderborg. Herefter har musikken bragt ham ud i den store verden. Det er på mange måder den klassiske fortælling om den kreative dreng i provinsklassen, der må søge væk for at få afløb for de kreative drømme.

Kom ud af provinsen »Det gælder jo for enhver sund knægt fra provinsen med en guitar om halsen - og den hænger godt nok smukt på ham, den guitar - at der kun er en vej. Og det er væk! Man må til storbyen og vise, hvor skabet skal stå. Det har han da om nogen gjort«, skriver Steen Jørgensen, forsanger i Sort Sol, til Ibyen.dk.

Sune Wagners vej fra Sønderjylland til Raveonettes gik forbi det danske band Sort Sol, hvor han i en kortere periode spillede bas.

Med projektet The Raveonettes lagde Sune Wagner ifølge frontkvinde Sharin Foo op til at komme ud over Danmarks grænser.

»Jeg tror egentlig, at man kan vende den om og sige, at Sune og jeg havde fokus andetsteds og ikke gav Danmark og danskerne mange chancer for at lære os at kende, før vi var ude over stepperne«, skriver Sharin Foo til Ibyen.dk.

Blev opdaget af Rolling Stone
Bandet blev 'opdaget' af det amerikanske musikmagasin Rolling Stones' anmelder David Fricke ved den aarhusianske Spot festival i 2002.

Dermed blev bandet hurtigt store på den internationale scene efter pladekontrakten blev underskrevet med Columbia Records, og de to musikere flyttede til USA.

»Vi var utrolig motiverede for at komme ud og prøve kræfter med det store udland, og vi følte også, at vores musik var meget alternativ og nichepræget . Derfor ville det være svært at få en god karriere i Danmark med vores støjrock«, forklarer Sharin Foo.

Siden har bandet været en stor inspirationskilde for andre musikere, heriblandt danske Trentemøller.

Anders Trentemøller, der oftest blot kendes ved sit efternavn, er ligesom Sune Wagner vokset op i provinsen.

»Ud over en fantastisk musikskole var der ikke rigtig nogle tilbud der, hvor jeg voksede op. Andet end at man kunne spille fodbold, køre knallert eller få bank i weekenden af soldaterne fra kasernen«, skriver Anders Trentemøller til Ibyen.dk.

Musikken er vejen væk

Derfor har han også et bud på, hvorfor Sune Wagner drog videre for at forfølge musikdrømmen.

»Musikken blev min vej væk fra byen, og en måde at komme igennem teenageårene på. Jeg tror sgu, det er sundt at kede sig lidt nogle gange! På den måde bliver du simpelthen nødt til selv at gøre en indsats, hvis der skal ske noget, og det kunne jeg forestille mig har drevet både Sune og jeg«, skriver han videre.

LÆS MERE

The Raveonettes har også inspireret de skotske rockhelte i bandet Glasvegas. Her nævner forsanger James Allen bandet som en stor inspirationskilde. Over for Ibyen.dk er han mere kontant i sin beskrivelse af den sønderjyske rock'n'roller:

»Ok, here we go. Sune er unik, ydmyg, sindssygt talentfuld, vanvittigt romantisk og en sexet rock'n'roll-afviger med et rent hjerte af guld«

Du kan opleve The Raveonettes sammen med Steen Jørgensen, James Allen og Anders Trentemøller i Koncerthuset 4.maj, 2012.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce