Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Provokatør. Madonnas støtte til de fængslede punk-piger i Pussy Riot falder åbenbart ikke i lige god jord hos alle i Rusland.
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)

Provokatør. Madonnas støtte til de fængslede punk-piger i Pussy Riot falder åbenbart ikke i lige god jord hos alle i Rusland.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madonna truet inden koncert i St. Petersborg

Popstjernens støtte til Pussy Riot har tilsyneladende fået sindene i kog.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så er der igen nyt om Madonnas 'MDNA'-tour, som gennem de sidste par måneder har fået en hel del omtale.

Popdronningen er nu kommet til Rusland, hvor hun i tirsdags gav koncert i Moskva. En koncert, hvor hun tydeligt viste sin støtte til de fængslede kvinder fra punkbandet Pussy Riot.

LÆS ARTIKEL

Dette er muligvis grunden til, at hun nu - sammen med publikum til den kommende koncert i St. Petersborg - er blevet truet på livet.

Truer både publikum og optrædende
Ifølge Gigwise har amerikanske embedsmænd modtaget oplysninger om en trussel mod både optrædende og publikum, inden Madonnas koncert i St. Petersborg onsdag.

De har udsendt en advarsel og informeret russiske embedsmænd, som har lovet at øge sikkerheden.

Erklæringen lyder således:

»Dette er for at advare amerikanske borgere i Rusland, der planlægger at deltage i Madonnas koncerter i Moskva den 7. august eller i St. Petersborg den 9. august, at det amerikanske generalkonsulat i St. Petersborg har modtaget oplysninger om en trussel om fysisk vold mod tilskuere og optrædende ved St. Petersborg-koncerten den 9. august. Den amerikanske ambassade i Moskva og den amerikanske generalkonsulat i St. Petersborg har delt oplysningerne med passende russiske retshåndhævende myndigheder. Russiske myndigheder har meddelt ambassaden, at de træffer passende foranstaltninger i lyset af disse oplysninger. Selv om vi forventer, at øgede sikkerhedsforanstaltninger vil blive bragt på plads på begge koncerter, bliver amerikanske statsborgere mindet om at forblive på vagt angående deres personlige sikkerhed, og at være opmærksomme på deres omgivelser til enhver tid, især i overfyldte områder«.

»De fortjener at gå fri«

Truslerne menes at have relation til Madonnas støtte til medlemmerne af bandet Pussy Riot, som lige nu sidder varetægtsfængslet, efter at de tidligere på året kritiserede den russiske magtelite.

LÆS ARTIKEL

Til koncerten i Moskva i tirsdags tog Madonna sin jakke og vendte ryggen mod publikum, så de kunne se påskriften 'PUSSY' mellem popikonets skulderblade og 'RIOT' på den nederste del af ryggen.

»Jeg ved, at der er mange sider af samme sag, og det er ikke, fordi jeg ikke respekterer kirken eller regeringen. Men de her piger har gjort noget modigt, som de betaler en pris for, og jeg beder for deres frihed«, sagde Madonna ifølge avisen The Guardian.

»De fortjener at gå fri«, understregede hun og blev belønnet med massive klapsalver.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden