Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD (arkiv)
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)

tæve. Det har udløst et ramaskrig efter den russiske Viceregeringschef Dmitrij Rogosin har kaldt sangerinden Madonna for en tæve.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Russisk topchef: Madonna er en »tæve«

Viceregeringschef blander sig i Pussy Riot-strid.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Også medlemmer af Ruslands regering blander sig på Twitter i den ophedede debat om de fængslede punkere fra Pussy Riot.

Viceregeringschef Dmitrij Rogosin skriver på Twitter: »Med alderen prøver enhver tidligere 'b' at belære andre om moral. Specielt under turneer i udlandet«.

LÆS OGSÅ

Med 'b', som er det russiske forbogstav i ordet 'tæve' eller 'hore', hentyder Rogosin til den amerikanske sangerinde Madonna, som under en koncert i Moskva tirsdag viste sin store beundring for punkbandet Pussy Riots mod.

»Tag korset af eller underbukser på«, tweeter Rogosin, der er tidligere russisk repræsentant ved Nato .

Kirke truer Madonna
På Twitter lyder der ramaskrig imod Rogosins obskøne angreb på Madonna, mens enkelte ligesindede har skrevet ordene 'tæve' og 'hore' fuldt ud.

En Andrej Kokarev skriver: »Det er bedre at være tidligere hore end tidligere patriot« med henvisning til Rogosins velkendte højrepatriotisme.
LÆS OGSÅ


I Skt. Petersborg, hvor Madonna optrådte i torsdags, bebudede hun, at hun ligesom Pussy Riot ville kritisere byens nye barske forbud imod »homoseksuel propaganda«, der trådte i kraft i marts. USA's ambassade i Moskva advarede samtidig sine landsmænd om, at de kunne risikere at blive overfaldet ved Madonnas koncerter.

Ruslands ortodokse kirke har også taget skarp afstand fra Madonna og truer med »konsekvenser«, hvis hun »krænker« Skt. Petersborgs love, som ifølge kirken beskytter russiske børn og unge.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden