Musik. Mange danskere gik forgæves, da de prøvede at få billetter til koncerter med det engelske boyband One Direction.
Foto: Joel Ryan/AP

Musik. Mange danskere gik forgæves, da de prøvede at få billetter til koncerter med det engelske boyband One Direction.

Musik

Vrede mødre og teenagepiger »hader Live Nation og Billetnet«

Massiv kritik af arrangøren bag koncerter med det hypede boyband One Direction.

Musik

Der var kaos og trængsel på serverne, da billetterne til de to koncerter med One Direction i Danmark næste år blev sat til salg på nettet i dag klokken 10.

Adskillige mødre og deres teenagepiger sad klar ved deres computere. Og rigtig, rigtig mange prøvede forgæves at få billetter til det engelske boybands koncerter i København og Herning i maj 2013. Efter kort tid blev der meldt alt udsolgt på Billetnet.dk's side.

»Seriøst, I har virkelig ødelagt mit liv lige nu«, skriver Marie Veiss-Pedersen på koncertarrangøren Live Nations Facebook-side.

Hun står ikke alene med sin vrede.

»Kæft jeg er gal!!!!!!!!!! Har siddet på siden fra klokken lidt i ni, og bliver smidt helt om bag i køen, tak for det!!!«, skriver en anden, Tina Nødskou Stein Pedersen.

Efterspørgslen på billetter til de to One Direction koncerter har været enorm stor og vi ved, at mange er blevet skuffede over ikke at få billetter.

»Det er simpelthen en useriøs måde at sælge billetter på.....hvad fanden er det for et system, der smider os af, selvom vi har billetter på hold og sender os bag i køen flere gange. Det er hver gang der er problemer !!!!!«, skriver en tredje, Jane Ibsen Christensen.

Enorm interesse
Live Nation er godt klar over, at der har været endog rigtig mange danskere, der ikke har kunnet få fingre i billetterne til boybandets koncerter. Live Nation advarer derfor på deres Facebook-side mod at man køber falske billetter på sider som udskældte viagogo.com.

»Efterspørgslen på billetter til de to One Direction koncerter har været enorm stor og vi ved, at mange er blevet skuffede over ikke at få billetter. Der er nu oprettet ventelister på de to events på Billetnet.dk«, skriver Live Nation.

»Vi fraråder køb af billetter via uofficielle kanaler, da vi kun kan garantere for billetter købt direkte gennem de officielle salgskanaler. Billetterne ser ofte autentiske ud, men stegkoderne afslører billetternes gyldighed. Vi ønsker ikke at se nogle fans blive snydt og at skulle stå i den svære situation at blive nødt til at afvise nogen ved døren«, lyder det videre fra Live Nation.

Boyband skrev historie
At One Direction er hypede vil være lidt af en underdrivelse at sige.

Bandet blev dannet i 2010's version af det britiske 'X Factor' og består af Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson.

I løbet af det seneste år har de solgt mere end 12 millioner eksemplarer af debutalbummet 'Up All Night'. Albummet debuterede på andenpladsen i hjemlandet, hvor det solgte 138.631 eksemplarer og dermed blev det hurtigst sælgende debutalbum på Englands albumliste for år 2011.

Tidligere i 2012 skrev One Direction historie, da de blev den første britiske gruppe til at debutere på førstepladsen på den amerikanske albumhitliste Billboard 200. 'Up All Night' debuterede på listen med 176.000 solgte eksemplarer i den første uge.

Jeg har lige meldt Viagogo til politiet, da der må være noget galt når de kan udbyde 240 billetter til Herning, inden salget var gået i gang.

Billetudbyder meldt til politiet
Næste år drager medlemmerne af One Direction ud på en større forårsturné i Europa. Koncerterne i Danmark finder sted søndag den 5. maj i Jyske Bank Boxen i Herning og fredag den 10. maj i Forum i København.

Men det er altså langt fra alle interesserede mødre og teenagedøtre, som fik opfyldt drømmen om at se det populære boyband på dansk jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På Billetnets side på Facebook kan man læse adskillige vrede kommentarer, selv om der er blevet oprettet ventelister til koncerterne. Der harceleres ligeledes over den uautoriserede billetcentral Viagogo.

»Jeg synes, det er meget uheldigt, at billetnets telefon vælger at gå ned lige i dag - jeg har en syg datter, der gerne ville have billet til koncerten, men af gode grunde, havde jeg ikke mulighed for at tage til en anden by for at købe billet via posthuset. - synd for de unge mennesker, der ikke fik billetter«, skriver Tina Magling.

»Jeg har lige meldt Viagogo til politiet, da der må være noget galt når de kan udbyde 240 billetter til Herning, inden salget var gået i gang, og så tage op til 10 gange af normalprisen. Håber, at der er andre der følger trop, så vi kan få stoppet alt det organiseret svindel«, skriver Marianne Laursen Toft.

En teenagepige, Camilla Natwipa Zacho Frederiksen, har denne kortere og mere kontante melding til Billetnet på udbyderens Facebook-side:

»Hader jer«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce