Malk. Danske Malk de Koijn er med i konkurrence om den store nordiske musikpris Nordic Music Prize.
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)/POLFOTO

Malk. Danske Malk de Koijn er med i konkurrence om den store nordiske musikpris Nordic Music Prize.

Musik

To danske bands er med i kampen om nordisk musikpris

Danske hiphopbananer og punkstormere er nomineret til Nordic Music Prize.

Musik

Efter en møjsommelig afstemningsproces i de enkelte nordiske lande og en afsluttende jury-diskussion er de endelige tolv nomineringer til årets Nordic Music Prize fundet.

Den nystiftede pris, som uddeles for kun anden gang, har sit forbillede i den anerkendte engelske Mercury Prize, der ikke nødvendigvis vægter salgstal højt, men også lægger tryk på fremtidsperspektivet, når årets gang i nordisk popmusik skal stanses ud i ét enkelt album.I det endelig felt af nomineringer blev der fundet plads til to danske bands, nemlig de ukuelige hiphopbananer i trioen Malk De Koijn og de unge punkstormere i Iceage. De skal op mod norske Ane Brun og Monteé, finske Sinai og Rubik samt islandske Gus Gus og Björk.

Ligesom sidste år satte svenskerne sig på de fleste nomineringer med hele fire: Goran Kajfes, The Field, Anna Järvinen og Lykke Li. En international jury med blandt andre musikskribenter Rob Young og Andreas Lokko, samt pladeselskabsejerne Laurence Bell fra Domino, Jonathan Galkin fra DFA og Jeantette Lee fra Rough Trade udvælger vinderen, der offentliggøres 16. februar 2012 uder festivalen By:Larm i Oslo.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce