danskerhit. Jordin Sparks, der har vundet tv-konkurrencen 'American Idol'. har haft stor succes med 'One Step at a Time', som Cutfather og Jonas Jeberg står bag.
Foto: NICK MASUDA/AP

danskerhit. Jordin Sparks, der har vundet tv-konkurrencen 'American Idol'. har haft stor succes med 'One Step at a Time', som Cutfather og Jonas Jeberg står bag.

Musik

Dansk musik hitter i udlandet

Dansk dance og pop henter store, internationale honorarer, viser KODA-tal.

Musik

Den mest spillede sang i Danmark i de sidste ti år er Tim Christensens temamelodi fra tv-serien ’Nikolaj og Julie’, ’Right Next to the Right One’ fra 2003.

Og noget tyder på, at danske komponister og musikere har taget sangens titel til sig og faktisk er tættere på det forjættede gennembrud i de rigtige lande i verden end nogensinde før.

INTERVIEW

Pop og dansemusik
I hvert fald er konklusionen på komponist-organisationen KODA’s opgørelse over, hvilken dansk musik der er hørt herhjemme og i udlandet i det sidste årti, at toner fra Danmark rykker internationalt.

Succesen er direkte målelig i honorarerne til danske komponister fra afgørende markeder som det amerikanske og engelske.

Plade- selskaber, musikforlag og ikke mindst kunstnerne selv skal tage det seriøst at få deres numre ud i et bredt netværkFra de amerikanske organisationer har KODA modtaget henholdsvis 27 og 34 procent flere penge at dele ud af til sine medlemmer i Danmark, mens honorarerne fra England er vokset med 24 procent, oplyser KODA.

Ifølge organisationens pressechef, Birgitte T. Henriksen, er det især pop og elektronisk dansemusik fra Danmark, der har banet vejen for eksporten.

Uudnyttet potentiale
Det eventyr, der begyndte med Aqua og Safri Duo er nu ført videre af navne som Jonas Jeberg, der sammen med Cutfather topper top ti-listen over de mest populære danske kompositioner i udlandet med ’One Step at a Time’ sidste år.

Sangen er indspillet af Jordin Sparks, der har vundet tv-konkurrencen ’American Idol’.

Cutfather, der også er komponist på det mest populære danske hit i udlandet i de sidste ti år, ’Superstar’, mener endda, at der er et stort uudnyttet potentiale i udlandet for danske komponister.»Pladeselskaber, musikforlag og ikke mindst kunstnerne selv skal tage det seriøst at få deres numre ud i et bredt netværk. Netværk er utrolig vigtigt. Og så skal man ikke tro, at man kan det hele selv, men finde sin stærke side og gå sammen med nogle folk, der er gode til det, man ikke selv kan. Jeg skriver for eksempel ikke noder, men har masser af ideer, så jeg laver tracks«, siger Cutfather med det borgerlige navn Michael Hansen til KODA’s nyhedsbrev.

I Danmark overgår Tim Christensen kolleger som Søren Huus fra Saybia, hvis ’The Second You Sleep’ er den næstmest spillede sang i de sidste år med ’Vent på mig’, sunget af Peter Frödin og Jimmy Jørgensen på tredjepladsen.En stolt Tim Christensen
»Du milde, det er jo helt fantastisk. Jeg var klar over, at min sang var nået bredt ud, men slet ikke at det var den mest spillede. Det gør mig utrolig stolt at have skrevet en sang, som så mange mennesker har taget til sig«, siger Tim Christensen til KODA.

De mest populære danske komponister er dog – fortsat – i nævnte rækkefølge: Steffen Brandt, Thomas Helmig, Kim Larsen, Anne Linnet og Thomas Troelsen.

Eneste nye navn på listen over sidste års mest spillede komponister er sangerinden Aura Dione på en 8. plads. Hun er i øvrigt også i gang med et internationalt gennembrud.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce