Slutspil. UnderholdningsOrkestret spiller sin sidste koncert i aften.
Foto: LINE ØRNES SØNDERGAARD

Slutspil. UnderholdningsOrkestret spiller sin sidste koncert i aften.

Musik

DR's nedlagte orkester får flot international pris

Jury opfordrer DR og Marianne Jelved til at tænke sig om en ekstra gang.

Musik

»Disse indspilninger viser både Adam Fischers evne til livgivende fortolkning og orkestrets fremragende spillestandard«, hedder det i en meddelelse fra musikkritikeren Remy Franck.

Han er formand for International Classical Music Awards, og indspilningerne, han taler om, er DR UnderholdningsOrkestrets nye samlede udgivelse af Mozarts symfonier.

En international jury bestående af fagredaktører og bidragydere til en lang række klassiske musiktidsskrifter under Remy Francks ledelse offentliggør i dag, at de har tildelt DR UnderholdningsOrkestret International Classical Music Awards’ pris for Best Collection.

Prisen gives for UnderholdningsOrkestrets Mozartsymfonier med bemærkningen om, at »bokssættet er en fremragende, helt uimodståelig udgivelse«.

Opfordring til Danmarks Radio

Juryformand Remy Franck understreger i sin udtalelse, at ICMA giver offentliggørelsen af netop denne pris »topprioritet«, idet juryen har fremskyndet den i forhold til offentliggørelsen af de øvrige priser for 2015 på grund af den særlige situation omkring orkestret.

Dets chancer for overlevelse blev efter alt at dømme udtømt i denne uge, da kulturminister Marianne Jelved (R) skar igennem og underskrev en ny public service-kontrakt med DR, hvor UnderholdningsOrkestret ikke er nævnt. Ikke desto mindre opfordrer juryen »Danmarks Radio og det danske kulturministerium til at tage ethvert muligt skridt for at redde orkestret«.

DR UnderholdningsOrkestret eksisterer formelt indtil 1. januar, og orkestret spiller for sidste gang i aften, når de medvirker ved 'DR's Store Juleshow' i Koncerthuset.

International Classical Music Awards uddeles til marts i Ankara i Tyrkiet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden