fysik. Måske er jorden slet ikke så rund, som den ser ud. Det mener i hvert fald den amerikanske rapper B.o.B.

fysik. Måske er jorden slet ikke så rund, som den ser ud. Det mener i hvert fald den amerikanske rapper B.o.B.

Musik

Rapper tilslutter sig ny bevægelse: Jorden er flad

Bobby Ray Simmons Jr. er en del af trenden 'Flat-earthers', der spirer i USA.

Musik

Videnskaben siger godt nok noget andet, men den amerikanske rapper B.o.B. er ikke i tvivl: Jorden er flad.

Sin teori gav rapperen med det borgerlige navn Bobby Ray Simmons Jr. i går udtryk for i en serie opdateringer på Twitter. Hvordan kan det for eksempel være, at man ikke kan se Jordens krumning, når man står på en bakketop, spurgte rapperen?

»Byerne i baggrunden er cirka 16 mil fra hinanden... Hvor er krumningen? Forklar venligst dette«, skrev B.o.B. i teksten til et billede af ham selv på en forhøjning med solnedgangen i baggrunden.

LÆS MERE

Tweetet blev efterfulgt af en række andre tweets med billeder, der tilsyneladende skulle støtte op om rapperens teori om, at jorden i virkeligheden er flad og ikke rund, som man ellers har ment med voksende overbevisning siden 200 år før vores tidsregning.

B.o.B står dog ikke alene med sit synspunkt. Ifølge The Guardian spirer en ny bevægelse i USA. Tilhængerne kalder sig 'Flat-Earthers', ja, fordi de tror, at jorden er flad, hvilket de bruger mange kræfter på at overbevise andre om på sociale medier og diverse hjemmeside.

Prominent forsker blander sig

På Twitter blev rapperen dog efter nogle timer modsagt af den amerikanske astrofysiker og kosmolog Neil deGrasse Tyson. Ifølge B.o.B.s beregninger burde det som følge af jordens krumning ikke være muligt at se Manhatten fra naturparken Harriman State Park cirka 60 kilometer fra Manhattan.

Men det passer ikke, skrev Neil deGrasse. Bygningerne på halvøen er så høje, skrev astrofysikeren, at krumningen ikke skygger for dem, før man er endnu længere væk.

B.o.B. har desuden brygget en sang ovenpå udvekslingen med astrofysikeren.

Se også et udpluk af rapperens øvrige tweets om jordens krumning eller mangel på samme her:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce