Nyt. Både Medina og Kanye West figurerer på ugens liste over sange, der i særlig høj grad er værd at lægge ører til.
Foto: Ernst van Norde og Julio Cortez/AP (arkiv)

Nyt. Både Medina og Kanye West figurerer på ugens liste over sange, der i særlig høj grad er værd at lægge ører til.

Musik

5 sange du skal høre nu

Lucia Odoom har håndplukket 5 sange, som man ikke bør snyde sig selv for at høre.

Musik

1. Kanye West: ’Famous’

Kanye Wests længe ventede album, ’The Life of Pablo’, lyder på mange måder som et værk. Kanye hylder kontrasterne i sort kultur, både når der bruges elementer af gospel, og når han trækker på Chicago housemusikken. Pladen er spækket med interessante gæsteoptrædener, lige fra samplinger af Nina Simone til levende stemmer som The Weeknd, Frank Ocean og Rihanna.

Et af albummets mere kontroversielle numre er ’Famous’, kendt for den kontroversielle strofe »I feel like me and Taylor might still have sex / Why? I made that bitch famous«. Ikke desto mindre er nummeret det, man kalder en banger. En helt fænomenal ørehænger, der prikker i fødder og sjæl.

2. Chinah: ’Colder’

Et af de mest lovende nyere popnavne er trioen Chinah, som allerede var blevet ganske populære, før de for nylig debuterede med ep’en ’Once The Lights Are On’. Da de optrådte til det, man kan kalde årets debutantbal for musiknavne, Vegas Udvalgte, var der fuldstændig proppet, og næsten samtlige fremmødte skrålede med på deres sange. Noget tyder på, at Chinah bare er et af årets mest lovende bud på øm og sensitiv r&b, vi skal skråle med på.

3. Wild Nothing: ’A Womans wisdom’

Jack Tatum er manden bag dagdrømmerpopprojektet Wild Nothing og blandt repræsentanterne for en helt særlig alternativ lyd, der udspringer af det postpunkede og dagsordensættende New York-pladeselskab Captured Tracks. Nu har han efter eget udsagn sadlet helt om og arbejder med en ny lydæstetik. Der er lidt den same vibe som på David Bowies ’Scary Monsters (and Super Creeps)’ fra 1980, en lidt mere funky udgave af den ellers mere indadvendte Wild Nothing-lyd. Han har netop udsendt sit tredje album, ’Life of Pause’, og det svinger.

4. Medina: ’We Survive’

Medina har droppet modersmålet på sin nye single, ’We Survive’, og selv om jeg godt kan savne hendes helt personlige medinaske lyrik, er det interessant at høre hende iklædt engelske tester og strømlinet EDM-klingende pop. Sangen er titelnummeret fra hendes kommende album, som udkommer ganske snart. Det skal blive interessant at se, og nu skriver jeg cheesy, om verden er helt klar til at byde Medina velkommen.

5. Bisse: ’I dag går det ned’

Bag enmandsbandet Bisse står den yderst produktive sanger Thorbjørn Radisch. Sidste år formåede han at komme med ’PMS’ og ’Umage’, som er de to første udgivelser i hans Blod-triologi. Og han fortsætter produktiviteten, for i sidste uge offentliggjorde han det C.V. Jørgensen-klingende nummer ’I dag går det ned’. Nummeret er indspillet sammen med Oliver Hoiness, som i år modtog prisen som bedste musiker ved uddelingen af kritikerprisen Steppeulven.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce