Interessant. Man skal lige indstille ørerne til den høje frekvens i Soleimas lyse stemme, men så er der også åbnet op for en af de mere interessante nye danske r'n'b-stemmer.
Foto: Josephine Svane (pr-foto)

Interessant. Man skal lige indstille ørerne til den høje frekvens i Soleimas lyse stemme, men så er der også åbnet op for en af de mere interessante nye danske r'n'b-stemmer.

Musik

Ugens fem sange: Danske Soleima og Miguel leverer r'n'b-lækkerier

Musikredaktør Simon Lund har håndplukket 5 sange, som man ikke bør snyde sig selv for at høre.

Musik

1. Miguel: ’Rogue Waves’

Nogle sender bare en single i omløb, andre pepper den op med et remix. Og så er der dem, der får en hel ep ud af en enkelt sang. Som den amerikanske r’n’b-sanger Miguel. Han har udgivet sangen ’Waves’ i både remix og versioner med andre musikere. Du kan blandt andet vælge mellem en drømmende Tame Impala-udgave eller country-sangeren Kacey Musgraves take . Vidt forskellige og begge værd at tjekke ud!

2. Soleima: ’Once Was’

Sang for sang er danske Soleima ved at spare op til en ep. På det seneste udspil sænker producerne Vera og Vasco hende ned i samme slæbende tempo som FKA Twigs, mens hun synger som en museudgaven af Robyn. Man skal lige indstille ørerne til den høje frekvens i Soleimas lyse stemme, men så er der også åbnet op for en af de mere interessante nye danske r’n’b-stemmer.

3. Raveonettes: ’Run Mascara Run’

I 2016 udgiver Raveonettes en single hver måned. Tilsammen kommer de til at danne Rave Of The Month-serien. En slags album udgivet i slowmotion. Den anden single er ude nu, og som altid er det retrofarvet pop med en kant af hvid støj. Overraskelsen ligger i den uskyldige popmelodis møde med en uhyggelig hviskende remse om blod og undergang.

4. Imarhan: ’Assossamagh’

Kender du følelsen af, at du kommer for lidt ud? At du har fire millioner sange på din telefon, men de lyder alle sammen som gentagelser af noget velkendt? Så prøv Imarhan! En ørkenrock-kvintet fra Timbuktu, der i løbet af små fire minutters psykedelisk guitarspil sender dig til Mali og retur igen. Helt høj. Et album må være som en lang ferie. Det udkommer 29. april.

5. White Lung: ’Hungry’

Når man som jeg går på arbejde for at lytte til en næsten usund mængde af tidens popmusik, er det en befrielse at støde på en sang som ’Hungry’. Med en ustyrlig guitar og et fyrværkeribatteri af hidsige trommer sender de canadiske punkrockere White Lung en flyvsk popmelodi gennem hovedet som en pil. En rusketur, der kører på repeat her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce