Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lady Gaga.
Foto: PR, Universal

Lady Gaga.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 sange lige nu: The The bryder tavsheden og Lady Gaga vender tilbage til poppen

En bustur med Nanna Lüders, overraskende nyt fra Lady Gaga og et glimt i mørket fra The The er blandt de sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Lady Gaga: The Cure

Efter det mere rockede (og knap så succesrige) album ’Joanne’ vender Lady Gaga tilbage til en mere rendyrket poplyd på sin nye single.

Her går det fra jazzede fingerknips til tidstypiske tropefornemmelser under Gagas stemme, der rejser sig som en storm i omkvædet.

Med vanlig sikkert greb om popkulturens styrepanel lancerede Lady Gaga ’The Cure’ som en overraskelse under sin koncert på den toneangivende amerikanske festival Coachella.

2. Nanna: Jättekul

Lørdag er det Record Store Day. En af de eksklusive vinyludgivelser, man kan støve frem hos pladepusherne, er ep’en ’Bustur til Paradis Vol. 1’ af Nanna Lüders og de stærke undergrundsnavne First Flush, Marie Eline Hansen samt Asger og Bjarke Valentin.

Ep'en består af fire sange, der blev indspillet undervejs på den bustur, musikbibliotekar Lars Kjelfred i december 2016 arrangerede rundt mellem historiske københavnske musiksteder.

Den vidunderligt naivt vrøvlende ’Jättekul’ er også ude som video.

3. The The: We Can’t Stop What’s Coming

Femten år efter at vi sidst hørte fra engelske Matt Johnsons The The, er der nyt.

Skrivekrise og soundtracks har optaget Johnsson i mellemtiden, men i forbindelse med dokumentarfilmen ’The Inertia Variations’ og broderen Andrews død vendte han tilbage til The The med et varmedampende orgel og sin intense mørke stemme. Og Johnny Marrs guitar!

Sangen er i første omgang kun ude som vinylsingle på Record Store Day, men vil efter sigende indgå i et større Johnsson-projekt senere på året.

Sangen blev afspillet på BBC og kan høres 1 time og 21 minutter inde i Steve Lamacqs radioshow.

4. MØ: Nights With You

Med bastunge dommedagshorn og et »uh, uh, uuh«, der straks sætter sig fast på den indre jukeboks, er MØ ude med endnu en single.

Selv om hun har det strålende som popstjerne i den trackkultur, der lever af at udgive nye sange hver sjette uge, kunne noget tyde på, at MØ stadig har planer om at udgive et opfølgeralbum til debuten ’No Mythologies To Follow’.

Da ’Nights With You’ fik verdenspremiere hos MistaJam på BBC, fortalte MØ, at hun var »meget, meget tæt på« at være færdig med pladen.

5 D/troit: Soul Sound System

De er fem gutter fra København, men D/troit lyder på deres nye sang som noget, James Brown og Aretha Franklin har stampet op af den amerikanske muld i 1960’ernes Michigan.

Funk i bassen, soul i stemmen, rastløse trommer og et gospelkor, der slår vingerne ud bag det hele. Med rester af garagerock fra de to band, medlemmerne i D/troit tidligere var en del af før The Breakers og The Magic Bullet Theory.

Det energiske blast from the past kan høres lige her på soundcloud.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden