Lady Gaga.
Foto: PR, Universal

Lady Gaga.

Musik

5 sange lige nu: The The bryder tavsheden og Lady Gaga vender tilbage til poppen

En bustur med Nanna Lüders, overraskende nyt fra Lady Gaga og et glimt i mørket fra The The er blandt de sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Musik

1. Lady Gaga: The Cure

Efter det mere rockede (og knap så succesrige) album ’Joanne’ vender Lady Gaga tilbage til en mere rendyrket poplyd på sin nye single.

Her går det fra jazzede fingerknips til tidstypiske tropefornemmelser under Gagas stemme, der rejser sig som en storm i omkvædet.

Med vanlig sikkert greb om popkulturens styrepanel lancerede Lady Gaga ’The Cure’ som en overraskelse under sin koncert på den toneangivende amerikanske festival Coachella.

2. Nanna: Jättekul

Lørdag er det Record Store Day. En af de eksklusive vinyludgivelser, man kan støve frem hos pladepusherne, er ep’en ’Bustur til Paradis Vol. 1’ af Nanna Lüders og de stærke undergrundsnavne First Flush, Marie Eline Hansen samt Asger og Bjarke Valentin.

Ep'en består af fire sange, der blev indspillet undervejs på den bustur, musikbibliotekar Lars Kjelfred i december 2016 arrangerede rundt mellem historiske københavnske musiksteder.

Den vidunderligt naivt vrøvlende ’Jättekul’ er også ude som video.

3. The The: We Can’t Stop What’s Coming

Femten år efter at vi sidst hørte fra engelske Matt Johnsons The The, er der nyt.

Skrivekrise og soundtracks har optaget Johnsson i mellemtiden, men i forbindelse med dokumentarfilmen ’The Inertia Variations’ og broderen Andrews død vendte han tilbage til The The med et varmedampende orgel og sin intense mørke stemme. Og Johnny Marrs guitar!

Sangen er i første omgang kun ude som vinylsingle på Record Store Day, men vil efter sigende indgå i et større Johnsson-projekt senere på året.

Sangen blev afspillet på BBC og kan høres 1 time og 21 minutter inde i Steve Lamacqs radioshow.

4. MØ: Nights With You

Med bastunge dommedagshorn og et »uh, uh, uuh«, der straks sætter sig fast på den indre jukeboks, er MØ ude med endnu en single.

Selv om hun har det strålende som popstjerne i den trackkultur, der lever af at udgive nye sange hver sjette uge, kunne noget tyde på, at MØ stadig har planer om at udgive et opfølgeralbum til debuten ’No Mythologies To Follow’.

Da ’Nights With You’ fik verdenspremiere hos MistaJam på BBC, fortalte MØ, at hun var »meget, meget tæt på« at være færdig med pladen.

5 D/troit: Soul Sound System

De er fem gutter fra København, men D/troit lyder på deres nye sang som noget, James Brown og Aretha Franklin har stampet op af den amerikanske muld i 1960’ernes Michigan.

Funk i bassen, soul i stemmen, rastløse trommer og et gospelkor, der slår vingerne ud bag det hele. Med rester af garagerock fra de to band, medlemmerne i D/troit tidligere var en del af før The Breakers og The Magic Bullet Theory.

Det energiske blast from the past kan høres lige her på soundcloud.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce