Rihanna performs “Love On The Brain” at the Billboard Music Awards at the T-Mobile Arena on Sunday, May 22, 2016, in Las Vegas. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Foto: Chris Pizzello/AP

Rihanna performs “Love On The Brain” at the Billboard Music Awards at the T-Mobile Arena on Sunday, May 22, 2016, in Las Vegas. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Musik

5 sange lige nu: Khaled har alle trumferne, men festen er i Østlondon

Rihanna, Arcade Fire og Sivas er blandt de navne, som Simon Lund mener, du skal lytte til lige nu.

Musik

1. Arcade Fire: Creature Comfort.

På deres første single frem mod albummet 'Everything Now' hentede Arcade Fire inspirationen fra ABBA. På næste udspil har de lyttet til The Cure. Big time.

Goth-pop om piger, der skærer i sig selv og med de måske selvreflekterende linjer om berømmelsens pris og pis: »God, make me famous/ If you can't just make it painless«.

Det canadiske rockband har noget at sige om nutiden.

2. Julia Jacklin: Eastwick.

Australske Julia Jacklin hører til i den fornemme kreds af country-inspirerede singersongwriters, der sætter stemmens kroge i dig og går til bekendelse over spartanske guitarklange. Tænk Angel Olsen eller Sharon Van Etten.

På sin nye sang har Jacklin tilsyneladende fået nok af mediernes falske virkelighed og synger om det med læberne mod dit øre.

I den ganske virkelige virkelighed spiller Jacklin på årets Roskilde Festival.

3. Gilli: Rica (feat. Kesi & Sivas).

Den latinske sommer fortsætter med Gilli, Kesi og Sivas nye samarbejde. De engang hårde drenge fra vestegnen og stenbroen har igen fået stærke farver i beatet af Nørrebro-produceren Hennedub.

Hennedub har i et par år totaltdomineret det danske hiphops indtog på hitlisterne. Fra Kidd og Gilli til Noah Carter. Denne gang bliver både beat og slang krydret med spanske gloser.

4. DJ Khaled: Wild Thoughts (feat. Rihanna & Bryson Tiller).

Den trinde producer og stærke SoMe-personlighed DJ Khaled må føle sig som en dreng, der er sluppet løs i en slikbutik for tiden.

Hvis han spørger en popstjerne, om vedkommende vil være med på Khaled-galejen, får han kun ja. Hvad end det er Beyoncé eller nu også Rihanna.

Og så lægger han lige Kentucky-sangeren Bryson Tiller til som et tip om morgendagens r’n’b-stjerne og får Carlos Santanas ’Maria Maria’ med ind over.

Resultatet er fornemmelsen af lumre sommernætter med mere latin vibes.

5. Ghetts: Know My Thing (feat. Shakka).

Nogle sange er lidt længere om at komme frem til i hvert fald mine ører. En af dem er Østlondon-rapperen Ghetts’ bombe af en grime-banger, ’Know My Thing’, hvor han har London-sangeren Shakka med sig.

Det kan godt være, den har forputtet sig på nettet et stykke tid, men den ankommer lige til tiden. Hvis det er en varm sommerdag på asfalten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce