Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I anledning af premieren på Whitney Houston-filmen 'Whitney - Can I Be Me' har Kim Skotte samlet tre skæringer fra sangerindens bagkatalog, der sagtens kan tåle at blive sat på anlægget igen.
Foto: Joel Ryan/AP

I anledning af premieren på Whitney Houston-filmen 'Whitney - Can I Be Me' har Kim Skotte samlet tre skæringer fra sangerindens bagkatalog, der sagtens kan tåle at blive sat på anlægget igen.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kim Skotte: Tre Whitney Houston-sange du bare må (gen)høre

Whitney Houston solgte op mod 200 millioner album og hendes succes fik historisk betydning. Men indeni superstjernen med det perfekte musikalske ydre var et menneske, som slet ikke følte sig spor perfekt.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I anledning af premieren på dokumentarfilmen 'Whiney - Can I Be Me' om sangerinden Whitney Houstons turbulente liv.

Du kan læse Kim Skottes anmeldelse af filmen lige her, og samtidig kan du passende lytte til disse tre numre fra Whitney Houstons bagkatalog. Tre skæringer som ifølge Kim Skotte sagtens kan holde til et (gen)lyt.

’Memories’, 1982.

Hvis ikke Clive Davis havde taget hånd om Whitney Houstons karriere, var hun næppe blevet den superstjerne, hun blev. Men hun kunne måske være blevet så meget andet. Allerede som 11-årig blev Whitney ’Nippy’ Houston solo-sanger i New Hope baptistkirken i Newark og stemmen var allerede da til det helt store.

Året før hun skrev kontrakt med Arista, sang hun i 1982 ’Memories’ på ’One Down’-albummet med Material, der bl.a. talte Bill Laswell. Sangen er skrevet af Hugh Hopper fra Soft Machine og her hører man en sangerinde, der endnu ikke har fået slebet kanterne af. Der er en varme i fraseringerne, som snart skulle blive redt godt og grundigt ud af de vokale krøller.

’I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), 1987.

Det  helt store slagnummer blandt mange andre slagnumre på Whitney Houstons andet album ‘Whitney’. ’I Wanna Dance With Somebody’ var en lille disco-agtig sag, som blev kæmpestor udsat for Whitney Houstons stemme.

Whitney vil danse med en mand, der kan mærke varmen fra en kvindekrop og meget længere er dén såmænd ikke, men det kan jo også være alt nok. Sangen skrevet af George Robert Merrill og Shannon Rubicam kan stadig fylde et dansegulv i en fart.

’Step By Step’, 1996.

I 1996 spillede Whitney Houston over for Denzel Washington i komedien ’The Preacher’s Wife’. Som prædikantens gospelsyngende hustru var Whitney Houston på musikalsk hjemmebane og soundtracket blev både en kritisk og kommerciel succes.

I Greatest Star Rising Baptist Church i Atlanta trådte Houston ind på sin gamle gospelhjemmebane sammen med Georgia Mass Choir og skabte historiens bedst sælgende gospel-album. Hitsinglen var foruden ’I Believe in You and Me’ sangen ’Step by Step’, hvor man virkelig kan høre glæden ved at synge skinne igennem på en måde, som ikke altid var åbenlys i de mere akrobatiske popnumre.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden