Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mark Makela/Ritzau Scanpix
Foto: Mark Makela/Ritzau Scanpix

Eminem og hans publisher kræver 245 millioner kroner i erstatning fra Spotify.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eminem sagsøger Spotify for 245 millioner kroner

Spotify har ifølge Eminem ikke kunnet finde rettighedshaveren til hans 243 sange, der ligger på musiktjenesten. De har i hvert fald ikke betalt det, de skulle. Nu sagsøger han den svenske streaminggigant.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved du, hvem der har lavet sangen ’Lose Yourself’?

Du ved, kendingsmelodien til den semiselvbiografiske film ’8 Mile’ fra 2002, som vandt en Oscar for bedste originale sang. Den, der på udgivelsesdagen ramte førstepladsen på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100. Ved du, hvem der har lavet den?

Det gør streaminggiganten Spotify tilsyneladende ikke. Men svaret er Eminem, rapperen fra Detroit.

Og ifølge ham har den svenske musiktjeneste ikke indhentet tilladelse til at streame hverken den eller eller nogen andre af Eminems sange. Tilsyneladende fordi Spotify ifølge Eminems publishingselskab, Eight Mile Style, ikke har kunnet finde ud af, hvem der havde skrevet numrene.

Derfor sagsøger rapperens selskab nu Spotify for brud på ophavsretten. I søgsmålet kræver de, at streamingtjenesten betaler 245 millioner kroner som skade til Eminem og hans medkomponister.

Det skriver flere amerikanske medier.

»Spotify har ikke betalt Eight Mile Style for disse streams, men i stedet overført tilfældige betalinger, der kun udgør en brøkdel af, hvad der burde betales«, står det i søgsmålet.

Kendte ikke rettighedshaveren

Det handler altså blandt andet om ’Lose Yourself’, der »absurd« nok var havnet på en Spotify-playliste med numre, hvor det svenske streamingselskab ikke kunne identificere rettighedshaveren.

Noget der, særligt med nye lovformelige tiltag i den amerikanske musikindustri, ikke burde kunne ske, hvis Spotify havde gidet at undersøge, hvem der stod bag nummeret, skriver Eight Mile Style.

Samlet set drejer søgsmålet sig ifølge The Hollywood Reporter om 243 sange fra den (ofte) vrede rapper, og mange af dem er blandt de mest lyttede på Spotify – på niveau med sange fra Bruno Mars, Coldplay og Taylor Swift.

Søgsmålet på 32 a4-sider blev indgivet til en domstol i Nashville onsdag formiddag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden