Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

kritik Kate Moss rimer på 'weight loss'

Lily Allen overrasker med et højt niveau gennem hele albumet 'Allright Still'.

Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ak ja, sådan kan det gå: »When you first left me, I was wanting more/ But you were fucking that girl next door, what ya do that for«.

Sådan lyder det såre rimelige spørgsmål, der indleder sommerens ubetinget største og dejligste hit, 'Smile', med 21-årige Lily Allen fra England.

En sang, der ud over knuste hjerter kan reparere lidt af hvert med sin både dovne og sexede rytme, charme og umanerligt iørefaldende melodi. Det mest forbløffende er, at resten af debuten 'Allright Still' holder samme høje humør og standard.

Lily Allen har - helt i pagt med tiden - fået sit store gennembrud på webstedet www.myspace.com, hvor hendes første single 'LDN' med caribiske rytmer forståeligt nok blev et stort downloadhit i vinter.

På albummet træder hun i karakter som et kvindeligt modstykke til Mike Skinner, der med projektet The Streets er blevet en gigant med sine observationer fra den nordengelske hverdag.

Hos Lily Allen er vi i London, men humoren og de skarpe iagttagelser er ikke dårligere. I 'Knock 'Em Out', der bevæger sig over i britisk grind hip hop, beretter Lily Allen om mandlige bargæster, som ikke kan og vil forstå en afvisning.

Og i den luftige, lounge-agtige 'Everything's Just Wonderful' tager hun ironisk fat på spiseforstyrrelser og rimer Kate Moss på weight loss. I den afsluttende 'Alfie', der hæmningsløst flirter med Sandie Shaws gamle Melodi Grand Prix-klassiker 'Puppet On A String', byder Lily Allen sin lillebror på en kop te for få ham til at holde op med at ryge pot, spille computer og se tv døgnet rundt.

Endnu en perle fra en slags musikalsk parallelunivers til tv-serien 'Sex And The City', som man roligt kan besøge.

En overdådig popplade med mere ungdommelig charme, mere på hjerte og mere humor end hele paraden poserende popstrigler, der til trods for deres diminutive livvidde fylder radio og tv med tomme kalorier.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden