Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når nørden er størst

Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan har hans ry været siden gennembrudsalbummet 'Mellow Gold' fra 1994. Evnen til at opsuge, undersøge, genbruge og genopfinde stiltræk fra funk, soul, hiphop, blues, country og rock var også tydelig på 'Odelay' fra 1996 og 'Midnite Vultures' fra 1999. Man har sagt om Beck, at han reflekterede 90'ernes hurtige, visuelle mediekultur på de tre cd'er. Man kunne have tilføjet, at Beck selv i 90'erne var som et medie, der på genialt underholdende trashy facon smed forskellige tidstypiske signaler om en brug og smid væk-kultur i hovedet på os.

Det var lige så paradoksalt, som det var forudsigeligt, at slacker drengen Becks kærlige, satiriske klunservirksomhed blev hip nok til forsiden af magasinet The Face. Og efter Prince-pasticherne på 'Midnite Vultures' var det vanskeligt at se, hvordan Beck kunne komme længere ud i satiren uden at blive reduceret til en syngende Prada-skjorte iført second hand rockmusik.

Der skulle ske noget andet. Med 'Sea Change' er det sket. Og efter 'Sea Change' er der ingen vej tilbage for Beck. Hverken i kærligheden. Eller i kunsten. »There's no road back to you«, som han synger. Vejen frem er ikke klar. Men den er åben. Og er 'Sea Change' et album om at være et rigtig slemt sted, så lyder det ikke desto mindre naturstridigt smukt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden