Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
mørkemand. Efter seks års pause  er (denne) Kim Larsen under navnet  Of The Wand & The Moon klar med en ny omgang forbløffende amagerkansk neofolk.
Foto: PR-foto

mørkemand. Efter seks års pause er (denne) Kim Larsen under navnet Of The Wand & The Moon klar med en ny omgang forbløffende amagerkansk neofolk.

Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To sære gevækster rumsterer i periferien af dansk musik

Langt fra tv-konkurrencernes glatte ansigter, gror sangene vildt.

Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I løbet af 2011 gjorde de to store streamingtjenester, Spotify og Wimp deres indtog i det danske musikunivers. Man kunne høre, hvad man ville, men da året var omme, viste Wimps årsopgørelse, at vi streamer nøjagtig det samme, vi køber: Rasmus Seebach, Adele og Medina.

Så kunne man let være en sur anmelder med den tro, at de to streamingtjenester blot plejede det velkendte refræn og holdt trygheden ved lige, mens rodnettet af mere besynderlige og idiosynkratiske udgivelser måtte klare sig i mørket uden for den fagre nye fremtid.

Men man skal passe på sine fordomme, skal man. Da jeg gik på opdagelse i streamingtjenesternes endeløse bibliotek, dukkede der albumaktuelle navne op, man ikke lige finder på listerne over de mest streamede album.

Kontrastfulde kompositioner
Den første sære gevækst, man kan støde på ude i Spotifys randområder, er Andreas Führer. Som en del af musikerkollektivet Yoyooyoy er Führer en afsøgende musiker med vilde greb om tonerne – fra håndklukket guitar i folk-traditionen til knurrende saxofoner, hvæsende støj og indiske droner. Lejlighedsvis tilsat et smørret grin og naivistiske sange, der snor sig melodiske rundt i det uforudsigelige musikalske væv.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden