0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

D-A-D erkender omsider alderdommen på nyt album

Den modne kvartet holder sig i live på stærkt og melodisk udspil, der tager alderen på sig.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KVINDELIGT. Man kan diskutere, om man kan tage fire granvoksne mænd i kvindetøj eller forsøgsvis seje rockattituder alvorligt på PR-fotos. Men musikalsk er der intet at diskutere - D-A-D er tilbage i topform. PR-foto

Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Anmeldelser, cd-beat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hastende på vej mod gruppens 30-års jubilæum (næste år) er den rockende institution D-A-D langt om længe blevet ramt af en form for selverkendelse.

»It’s the last chance to die young«, konstaterer sanger Jesper Binzer med vanlig trods i sangen ’Last Time In Neverland’. Hø hø, det er jo skægt at høre en moden mand på 46 år krænge ungdommen ud af krop og sjæl på en sådan typisk tvistet D-A-D-måde.

Men bag humoren lurer den uomgængelige modenhed og det forfald, selv Danmarks største rockstjerner i snart tre årtier ikke kan sætte ud af drift. Døden sparker også D-A-D i rumpetten, og selv evige drengerøve får rynker, mens forsøgene på at følge med i hver en ny trend bliver indlysende forgæves.

I den yderste overhalingsbane
»We all fall down – we can’t turn ourselves around/ we always wonder how what’s lost can be found«, som Jesper Binzer formulerer det i denne vinters bud på en lunende ballade fra D-A-D, ’We All Fall Down’.

Og allerede i albummets første skæring, ’New Age Moving In’, snerrer D-A-D over en rockende offensiv uden nåde: »It’s a new age moving in ... yesterday was wrong/ today is right«.

Så enkelt kan det udtrykkes, at man pludselig er et af de falmede blade, der hænger og dingler faretruende på den gren, nye bands med friske ansigter og ungdommelig energi saver løs i inde ved stammen.

I studiet har bandet været i selskab med produceren Nikolaj Foss, der også stod bag kvartettens bedste album, ’No Fuel Left for the Pilgrims’ (1989) og ’Everything Glows’ (2000). Det er tæt på, at ’DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK’ også kan leve op til den standard.Det melodiske overskud, man i den grad har savnet på de tre album, der fulgte efter ’Everything Glows’, er tilbage her. Og havde der trods alt ikke været lidt for mange rutineprægede fyldninger mellem de skarpe tænder i gabet på den glammende køter her, kunne D-A-D have leveret den helt positive overraskelse i form af et vitalt og vigtigt album så langt inde i karrieren.

Mindre kan gøre det. Der er mange gode grunde til at være svært fornøjet med den lille nye. Angsten for, at den kom for tidligt, og at D-A-D har for travlt, viste sig at være meningsløs.

At blive gammel med stil
Der er sejtræk, glødende tråd på Jacob Binzers guitarer og flammekastere på Laust Sonnes trommestikker i bluesbaserede tungrockere som ’The End’, ’New Age Moving In’, ’The Place of the Heart’ og ’Last Time in Neverland’.

Den lidt lettere ’Fast On Wheels’ og den glam-spidse ’I Want What She’s Got’ viser sammen med balladerne, førnævnte ’We All Fall Down’ og den næsten jazzede afrunder ’Your Lips Are Sealed’, at D-A-D ikke har glemt, hvordan man hugger solide hits ud af et riff eller to.

Sidstnævnte er en fjern slægtning til den fremragende ’Something Good’ fra ’Everything Glows’.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter