Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Uimodståelig. Sammen med Jesper Bodilsen (bas) og Jonas Johansen (trommer) skaber pianisten Jacob Christoffersen noget af det mest besættende og vedkommende klavertriojazz herhjemme lige nu.

Anmeldelser, cd-jazz
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den begavede klaverkunst lever i bedste velgående

Jacob Christoffersen, Niels Lan Doky og unge Magnus Hjorth leverer fine klaveralbums.

Anmeldelser, cd-jazz
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Pianisten Jacob Christoffersen er – trods sin højtkvalificerede tilstedeværelse i mange musikalske sammenhænge – en af de mere upåagtede jazzmusikere herhjemme.

Og hans engagement i eksempelvis Shu-bi-dua er milevidt fra den jazzmusikalske og improvisatoriske fokus, han lægger for dagen på sin kun tredje udgivelse i eget navn med sit overskudsprægede og rytmisk prægnante klaverspil, diskret garneret med orgel og keyboard.

Fokus ligger typisk for Christoffersen på en række rytmisk og harmonisk saftige numre – flere af dem med en uimodståelig fremdrift, tilvejebragt af kapelmesteren i tæt samarbejde med Jesper Bodilsen på bas og Jonas Johansen på trommer.

LÆS OGSÅ

Især pladens første tre kompositioner er fremragende tænkt, udført og sammensat. ’Baker’s Blues’ er en spændstig sag udi moderne groove-jazz. Titelnummeret ’JC3’ fortsætter med et interessant springende tema. Og efter disse bøjer pladen sig ned i det smukt blomstrende moment, ’Star (to my love)’, der er en ballade med en vidunderligt cirklende melodisk struktur.

Flere af de følgende stykker har ikke helt samme distinkte præg, men musikken viser nye dybder og overraskelser, hver gang man genhører den. Og versionen af Bob Dylans ’Don’t Think Twice’ er endnu et eksempel ikke blot på Jacob Christoffersens begavede klaverkunst, men også på, at trioen tilsammen kan kreere noget af det mest besættende og vedkommende klavertriojazz herhjemme lige nu.

Stilfuldt
Med vanlig sansfor iscenesættelsen poserer den nu hjemvendte gulddreng i dansk jazz, Niels Lan Doky, med sine purunge triopartnere på de cd-pressebilleder, der er knyttet til Dokys nye trioplade, ’Human Behaviour’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden