En række af Bob Dylans sange var genstand for dynamiske fortolkninger i hænderne på pianisten Nikolaj Hess.
Foto: FOLKVER PER (arkiv)/POLFOTO

En række af Bob Dylans sange var genstand for dynamiske fortolkninger i hænderne på pianisten Nikolaj Hess.

Koncertanmeldelser

Pianist fortolkede Bob Dylan på smukkeste vis

Nikolaj Hess havde fat i ørerne på publikum da han gav en glimrende koncert på Statens Museum for Kunst.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Først en voldsom åbning af mørkt rumlende stemning. En akkord, der som et lille stenskred citerede fra tressergenerationshymnen ’Like a Rolling Stone’. Dernæst stilhed.

Og ud af denne voksede så skrøbeligt som glas melodien ’Ring Them Bells’, der for en del Dylan-lyttere (undertegnede inklusive) står som en af hans smukkeste. Nikolaj Hess fik sangen til at åbne sig som en rose, foldede dens akkorder og melodiske struktur ud med finesse og fokus på den mindste klanglige detalje. Hvilken start!

Stuvende fuldt
Og selv om det ikke lykkedes for Hess at holde dette dirrende kvalitetsniveau hele vejen under sin timelange solokoncert på Statens Museum for Kunst, så blev det alt i alt en både givende og generøs begivenhed, der også falder positivt tilbage på arrangørerne, museet og Copenhagen Jazz Festival, der har afholdt i alt fire velbesøgte solokoncerter med danske jazzpianister her i efteråret – henholdsvis Carsten Dahl, Jacob Anderskov, August Rosenbaum og altså Nikolaj Hess.

Men synergieffekten har været der med disse ’state sessions’ – og mon ikke også Dylan i sig selv genererer en del interesse?

Integrerede tekstuniverset
Ikke at 43-årige Nikolaj Hess ikke også kan trække folk til.

Denne glimrende pianist har i mere end to årtier været aktiv på den danske musikscene i en karriere, der nok til en begyndelse havde stærke rødder i amerikansk jazz, men hurtigt udvidede sig til også at omfatte både afrikansk og nordisk musik – og på det seneste også anvendelsen af electronica – i et virke, der skræver hen over både jazz, rock, film- og teatermusik.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce