Spil. Lionel Loueke har besøgt Danmark før. Her ses han i samspil med Herbie Hancock i Operaen.
Foto: MORTEN LANGKILDE /POLFOTO

Spil. Lionel Loueke har besøgt Danmark før. Her ses han i samspil med Herbie Hancock i Operaen.

Koncertanmeldelser

Charmerende jazz-talent leverer tynd koncert på dansk grund

Den vestafrikanske guitarist og sanger Lionel Loueke viste kun momentvis dybde på Jazzhouse.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Herhjemme mødte vi den afrikanske guitarist og sanger Lionel Loueke for første gang, da Herbie Hancock i 2007 var i byen under Copenhagen Jazz Festival og gav en gudsjammerlig kedelig koncert.

Lyspunktet var netop Loueke, der underholdt en hel operasal solo med sang og en akustisk guitar præpareret med papirstykker.

Han er en af disse års nye interessante navne inden for afrojazzen. Oprindeligt fra Benin, men i dag bosiddende i USA efter studier i Paris og Boston.

Han er endda Blue Note-artist og har hidtil udgivet to plader, hvor han udforsker sine vestafrikanske rødder i mødet med amerikansk jazztradition. Det gør han i og for sig stadig.

Dette demonstreres på hans aktuelle tredje pladeudgivelse, ’Heritage’. Og i Jazzhouse foregik det med en lille muskuløs trio, der ud over ham selv på elektrisk guitar også talte den nigerianske elbassist Michael Olatuja og den amerikanske trommeslager Mark Guiliana.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce